Η ΕΑ αποκτάει τα δικαιώματα της σειράς Star Wars

Visceral, DICE και BioWare αναλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων τίτλων. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/5/13] Ορισμένοι ίσως να θυμάστε πως μετά την εξαγορά της LucasArts από τον αμερικανικό κολοσσό Disney, η τελευταία αποφάσισε να κλείσει την LucasArts και να πουλήσει τα δικαιώματα της σειράς Star Wars σε τρίτους publishers. Τελικά η κίνηση αυτή είχε σαν αποδέκτη την ΕΑ, με

τις δύο εταιρείες να δίνουν τα χέρια σε μια συμφωνία πολυετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με τους διακανονισμούς ανάμεσα στις δύο πλευρές, η ΕΑ θα μπορεί να προχωρήσει στην ανάπτυξη και έκδοση νέων Star Wars τίτλων για τις πιο γνωστές πλατφόρμες. Από την άλλη μεριά, η Disney διατηρεί τα δικαιώματα της σειράς για mobile, social και online video games.

Ο πρόεδρος της EA Frank Gibeau δήλωσε πως τόσο η Visceral (εταιρεία ανάπτυξης της σειράς Dead Space), όσο και η DICE (Battlefield) θα ασχοληθούν με τους τίτλους Star Wars. Στο «παιχνίδι» φυσικά βρίσκεται και η BioWare, η οποία έχει ήδη αναλάβει τη σειρά Knights of The Old Republic.

Όπως ο ίδιος ο Gibeau δηλώνει: «Κάθε developer ονειρεύεται να δημιουργήσει games σχετικά με τον κόσμο του Star Wars. Οι νέες εμπειρίες που ετοιμάζουμε μπορεί να δανείζονται στοιχεία από τις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά τα video games αυτά θα είναι εντελώς πρωτότυπα με νέες ιστορίες και gameplay». Επίσης τόνισε πως «Σε όλους τους εν λόγω τίτλους θα χρησιμοποιηθεί η μηχανή Frostbite 3, γεγονός που εγγυάται τρομερή ποιότητα στα γραφικά, στα περιβάλλοντα και στους χαρακτήρες».

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο εάν η EA θα συνεχίσει κάποια projects της –ιστορικής πλέον- LucasArts, όπως το νουάρ ατμόσφαιρας Star Wars 1313 με ήρωα τον Boba Fett ή το Star Wars: Full Assault. Το σίγουρο είναι πως αναμένονται στο επόμενο διάστημα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, καθώς μιλάμε για ένα από τα πλέον διάσημα franchises παγκοσμίως.

[UPDATE: 15/5/13] Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι ένα τμήμα της EA Dice στο Λος Άντζελες θα αναλάβει το development του επόμενου Star Wars.

Η EA Dice έχει χτίσει μια σημαντική μέχρι σήμερα παράδοση με το δημοφιλές First-Person Shooter Battlefield.

Keywords
Τυχαία Θέματα