iPhone 5

Έρχεται στις 21 Σεπτεμβρίου με οθόνη 4 ιντσών, LTE και επεξεργαστή A6.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple πριν από λίγες ώρες παρουσίασε το iPhone 5, το νέο της κινητό τηλέφωνο, σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Σαν Φρανσίσκο.

Σε αντίθεση με το iPhone 4 και το iPhone 4S

που δεν είχαν οφθαλμοφανείες διαφορές, το iPhone 5 θα είναι κατά 18% πιο λεπτό απ' την προηγούμενη σειρά (7.6mm πάχος) και 20% πιο ελαφρύ (112 γραμμάρια). Κι όλα αυτά σε μια οθόνη 4 ιντσών Retina που θα υποστηρίζει ανάλυση 1.136x640 στα 326ppi και με πλήρες sRGB rendering. Θυμίζουμε ότι η οθόνη του 4S ήταν 3.5", άρα κι εδώ έχουμε μισή ίντσα παραπάνω.

Η μεγαλύτερη αυτή οθόνη επιτρέπη την εμφάνιση μιας επιπλέον σειράς εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας, ενώ τα applications της Apple έχουν ήδη τροποποιηθεί ώστε να εκμεταλλεύονται τις νέες διαστάσεις. Αυτά είναι για παράδειγμα το iWork suite, το Garage Band και το iMovie. Τα παλιότερα apps θα δουλεύουν, απλά θα μπαίνουν σε ένα πλαίσιο, έως ότου υπάρξει update.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Απ' τις νέες προσθήκες του iPhone 5 ξεχωρίζει το LTE (Long Term Evolution), καθώς με το 4G θα μπορείτε πλέον να πιάσετε μεγάλες ταχύτητες που δεν είχατε δει μέχρι τώρα. Στην Αμερική θα υπάρχει 4G υποστήριξη από διάφορους providers αλλά στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε ακόμη τι θα ισχύσει για το 4G, με την Cosmote να δείχνει μέχρι τώρα ένα βήμα πιο μπροστά μέχρι την υλοποίησή του. Δυστυχώς απουσιάζει το NFC (Near Field Communication) που φημολογούνταν ότι θα κάνει το ντεμπούτο του σήμερα σε συσκευή της Apple.

Ο νέος επεξεργαστής A6 του smartphone της Apple θα είναι δύο φορές ταχύτερος από αυτόν του 4S, 22% μικρότερος σε μέγεθος και υπόσχεται έως και οκτώ ώρες συνεχόμενης ομιλίας (αν δεν ανατιναχθεί ο εγκέφαλός σας από την ακτινοβολία!) Με διαρκή χρήση του Wi-Fi η διάρκεια μπορεί να φτάσει και τις 10 ώρες. Η κάμερα ωστόσο είναι αυτή που παραμένει ίδια (στα 8 megapixel με 1080p καταγραφή βίντεο) αν και η Apple υποστηρίζει ότι θα είναι κατά 40% ταχύτερη στη λήψη φωτογραφιών.

Μία ακόμη αναβάθμιση θα υποστεί το μικρόφωνο, καθώς με τον νέο αισθητήρα πέντε μαγνητών, θα βελτιωθεί σημαντικά η φωνητική ποιότητα, κάτι που θα λειτουργήσει θετικά στην εφαρμογή Siri με την οποία θα συνομιλείτε ρωτώντας τις πληροφορίες που θέλετε. Μέχρι και ο αντάπτορας φόρτισης (dock connector) θα είναι μικρότερος και μάλιστα κατά 80%, ενώ η αμερικανική εταιρεία θα διαθέτει και αντάπτορα ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά το παλιό σας βίσμα. Τέλος, το λειτουργικό σύστημα θα είναι για άλλη μια φορά...έναν αριθμό μπροστά. Το iOS 6 είναι γεγονός και θα έχει μια σειρά από προδιαγραφές, όπως αλλαγές στο Siri και το νέο Passbook. Ελπίζουμε τουλάχιστον να μην μας σβήνει τις επαφές κατά την διάρκεια του upgrade ή έστω να στέλνει αυτόματα όλες τις πληροφορίες του παλιού λειτουργικού για backup.

Κυκλοφορία
Το iPhone 5 θα διατεθεί σε δύο χρώματα, μαύρο ή λευκό. Οι τιμές που ανακοινώθηκαν και που (προφανώς) αφορούν

Keywords
Τυχαία Θέματα