Ο απολογισμός των πιο πρόσφατων MMORPG

"Πατώνει" το The Secret World, εντυπωσιακά νούμερα για το Guild Wars 2 αλλά με αρκετά προβλήματα.

Η Funcom για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει με το τελευταίο της MMORPG The Secret World (όπως

έγινε και με το Age of Conan) μιας και αποδείχθηκε αρκετά κατώτερο των προσδοκιών λαμβάνοντας έτσι μέτριες βαθμολογίες από κοινό και κριτικούς. Έπειτα από περίπου τρεις μήνες κυκλοφορίας το πιο πρόσφατο δημιούργημα της Funcom έχει πουλήσει μόλις 200.000 αντίτυπα αριθμός ο οποίος φαίνεται να έχει απογοητεύσει τούς συντελεστές του παιχνιδιού, οι οποίοι με την σειρά τους υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται μεν στις χαμηλές βαθμολογίες που έχει λάβει το παιχνίδι αλλά και στον έντονο ανταγωνισμό της κατηγορίας (Guild Wars 2, WoW: Mists of Pandaria).

Οι Νορβηγοί developers φυσικά και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αρκετά updates το The Secret World στο άμεσο μέλλον, αλλά ανέφεραν ότι από εδώ και πέρα πλέον, θα επικεντρωθούν στη δημιουργία παιχνιδιών μικρότερης κλίμακας, των οποίων η ανάπτυξη είναι πιο σύντομη αλλά και πιο φθηνή. Ίσως έτσι να δούμε πιο πρόσφατα από ότι περιμέναμε κάποια συνέχεια στη σειρά The Longest Journey η οποία η αλήθεια είναι ότι τελείωσε κάπως απότομα με το τέλος του Dreamfall.

{youtube}7yMIcKmsbzk 400|300{/youtube}

Από την άλλη το Guild Wars 2 φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά. Οι προ-παραγγελίες του παιχνιδιού άγγιξαν το ένα εκατομμύριο, μιας και αρκετοί ήθελαν να απολαύσουν το τριήμερο headstart του τίτλου στο οποίο οι ταυτόχρονοι παίκτες πλησίασαν τους 400.000! Μέχρι εκεί φάνηκε να μην αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα οι servers της ArenaNet. Όταν όμως πήγε 12 η ώρα και ξεκίνησε το official launch τα πράγματα χειροτέρεψαν κατά πολύ. Αρκετά crashes έκαναν την εμφάνισή τους, το latency ανέβηκε αρκετά και οι login servers (τουλάχιστον αυτοί της Ευρώπης) άρχισαν να μην ανταποκρίνονται. Επίσης υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι το Auction house είναι συνεχώς εκτός λειτουργίας, το character creation υπολειτουργεί αλλά και αρκετοί παίκτες που έκαναν merge τα accounts τους δεν έλαβαν τις “veteran” ανταμοιβές τους.

{youtube}FjCehYrEbO0400|300{/youtube}

Σίγουρα αρκετά από τα προβλήματα πρόκειται να επιδιορθωθούν τις επόμενες 2-3 μέρες (τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε) αλλά αυτή τη στιγμή το Guild Wars 2 έχει σχεδόν όλα τα προβλήματα που έχουν όλα τα MMO κατά το launch τους. Εμείς μετά από ένα χορταστικό unboxing, περιμένουμε το review της Χριστιάνας με ανυπομονησία για να μας πει και η ίδια τα δικά της συμπεράσματα. Προς το παρόν διαβάστε το preview της open beta.

Keywords
Τυχαία Θέματα