Bang Bang Racing Review

Μετά από μία βόλτα σε Android, το Bang Bang Racing καταφθάνει και στα XBLA, PSN και PC. Πρόκειται για ένα racing με πανοραμική κάθετη κάμερα, στο οποίο η στρατηγική οδήγηση είναι το παν. Με αρκετά οχήματα και πίστες, αλλά και όμορφα γραφικά, το Bang Bang Racing προσπαθεί να ξεχωρίσει.

Ξεκινώντας, ο τίτλος χωρίζεται σε τρία modes: Career, Championships και Free Play.

Το πρώτο, το οποίο είναι και το βασικό mode, προσφέρει τέσσερις κλάσεις αυτοκινήτων, -N-Dura, Evo GT, Protech και Apex- κάθε μία με αρκετούς αγώνες. Όμως, εδώ αρχίζουν και τα προβλήματα. Η αρχική κλάση παρέχει αυτοκίνητα εύκολα μεν στην οδήγηση και το χειρισμό, αλλά πολύ αργά, ενώ οι δύο τελευταίες προσφέρουν το ακριβώς αντίθετο. Ισορροπία υπάρχει μόνο στη δεύτερη κλάση. Επιπλέον, η δράση εκτυλίσσεται υπερβολικά γρήγορα στις δύο τελευταίες κλάσεις, που, σε συνδυασμό με τις δυναμικές και συνεχόμενες αλλαγές στην κάμερα, είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσετε τι γίνεται στην οθόνη, σε σημείο μάλιστα που θα ζαλιστείτε.

Στη συνέχεια έχουμε το Championships mode, το οποίο, δυστυχώς, είναι ακριβώς οι ίδιες πίστες, οι ίδιες κατηγορίες και οι ίδιες κλάσεις και οχήματα που υπάρχουν στο Career. Η μοναδική διαφορά είναι ότι το παιχνίδι σας αναγκάζει να παίξετε πρώτα το Career, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να ξεκλειδωθούν νέα οχήματα. Τέλος, υπάρχει και το Free Play, στο οποίο μπορείτε να διαλέξετε το Race Mode, την πίστα, την κατηγορία, τους γύρους και τη δυσκολία των αντιπάλων που επιθυμείτε. Όσον αφορά τα Race Modes, ο τίτλος προσφέρει τρεις επιλογές: τον απλό αγώνα, το Elimination όπου κάθε 10 δευτερόλεπτα αποκλείεται ο τελευταίος, και το Time Trial, όπου έρχεστε αντιμέτωποι με τους καλύτερους χρόνους.

Και όπως θα παίρνω τις στροφές... Εσύ αν θέλεις κοίταζε με!

Οι ΑΙ οδηγοί των άλλων οχημάτων είναι άκρως ανταγωνιστικοί, καθώς παραμονεύουν να εκμεταλλευτούν και το παραμικρό σας λάθος ή να σας πετάξουν κάποιο εκρηκτικό βαρέλι για να σας βγάλουν εκτός παιχνιδιού, δοκιμάζοντας έτσι και τους καλύτερους παίκτες. Ως όπλα, πέραν τις όσο το δυνατών καλύτερης οδήγησης, ο τίτλος παρέχει boost (το οποίο γεμίζει με το πέρας του χρόνου) και διάφορα κουτιά, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στις πίστες, τα οποία καταστρέφοντας τα δημιουργούν κάποιες ανωμαλίες στο δρόμο (όπως την ρίψη λαδιών) ή εκτοξεύουν εκρηκτικά βαρέλια. Επίσης, σε αρκετές πίστες υπάρχουν και shortcuts, τα οποία όμως μπορεί να μην σας βοηθήσουν και πολύ, καθώς είναι εξαιρετικά απότομα.

Το Bang Bang Racing δυστυχώς δεν έχει online multiplayer, παρέχοντας μόνο την επιλογή για local παιχνίδι με έως και τρεις φίλους. Όμως, το σύστημα leaderboard λειτουργεί εξαιρετικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφοντας όλες τις νίκες και τις ήττες σας, ακόμα και αν κάνετε restart κάποιον αγώνα. Επίσης, ο τίτλος διαθέτει προς ξεκλείδωμα (μέσω του Career mode) 20 μοναδικά οχήματα, κάθε ένα με τα δικά του αρνητικά και θετικά, καθώς και με πληθώρα χρωμάτων, τα οποία πρέπει και αυτά με την σειρά τους να ξεκλειδωθο

Keywords
Τυχαία Θέματα