Diablo 3 Beta Preview

Έχουν περάσει σχεδόν 12 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Diablo 2, κατά την διάρκεια των οποίων οι οπαδοί των παιχνιδιών hack ‘n’ slash περίμεναν (και περιμένουν) σαν τρελοί τον διάδοχό του. Και μολονότι το Diablo 3 αποκαλύφθηκε στο κοινό πριν μερικά χρόνια, η ανάπτυξή του έχει ξεκινήσει από το 2001. 11 χρόνια ανάπτυξης λοιπόν από την μαμά του είδους, Blizzard.

Μέσα σε 11 χρόνια, πολλά έχουν αλλάξει, με κυριότερο απ’ όλα το στιλ γραφικών και το ύφος του Diablo 3. Δεν ξέρω αν φταίει το Torchlight ή το WoW, πάντως τα πρώτα χρόνια το στιλ του παιχνιδιού ήταν πιο “σοβαρό”.

Η beta του Diablo 3 τρέχει από τον Σεπτέμβριο του 2011. Έξι μήνες δηλαδή και ακόμα δεν ξέρουμε την τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες, επίσης πολλά έχουν αλλάξει. Re-balances με το κιλό, διορθώσεις, δοκιμές στο Auction House (ναι, μην χάσετε τα φράγκα τρομάρα σας). Από όλα είχε ο μπαξές.

Η beta έκδοση (στην τωρινή της μορφή) δίνει την δυνατότητα να παίξετε το παιχνίδι μέχρι να σκοτώσετε τον Skeleton King. Ή αυτό υποθέτω, γιατί δεν έφτασα στο τέλος. Όχι, δεν είναι μάπα το καρπούζι. Απλά, όταν παίζεις μία-δύο ώρες και ξαφνικά τρως ένα crash στην μάπα, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξεπαστρέψεις από την αρχή τους εχθρούς που είχες σκοτώσει, ε όπως και να το κάνουμε χάνεις το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό σου. Η beta του Diablo 3 πάσχει από προβλήματα αστάθειας. Τα crashes είναι πάμπολλα και πραγματικά αναρωτιέμαι τι κάνει η Blizzard εδώ και έξι μήνες. Έχω δει άλλα στούντιο να διορθώνουν ένα κάρο προβλήματα σε λιγότερο χρονικό διάστημα και ολόκληρη Blizzard δεν μπορεί να διορθώσει σοβαρά προβλήματα και να σουλουπώσει το σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της ιστορίας της;

Αριστερά έχουμε το FXAA Injector Tool και δεξιά την ''απείραχτη'' έκδοση του Diablo 3.

Τον τεχνικό τομέα δεν θα τον αναλύσω. Μολονότι δεν περιμένω να δω σημαντικές διαφορές στην τελική έκδοση, οφείλω να δώσω το δικαίωμα στην Blizzard να με διαψεύσει. Θα αρκεστώ λοιπόν να αναφέρω ότι οι υφές είναι χαμηλής ανάλυσης και γεμάτες θολούρα. Τα δε “καρτουνίστικα” χρώματα είναι κάπως απογοητευτικά. Ευτυχώς όμως υπάρχει ένα μικρό mod (γνωστό ως FXAA Injector για όσους έχουν ασχοληθεί με το Skyrim ή το Battlefield 3) το οποίο διορθώνει τα δύο παραπάνω προβλήματα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αφού προσωπικά δεν μπορώ με τίποτα να παίξω πλέον το Diablo 3 χωρίς αυτό. Πέραν των δύο παραπάνω αρνητικών, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τα physics του παιχνιδιού. Κομμάτια από τα βαρέλια που σπάτε πετάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ τα πτώματα των νεκρών κουνιούνται από τα οστικά κύματα. Η δε προσοχή στην λεπτομέρεια είναι απλά φανταστική. Καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες, προσεγμένα περιβάλλοντα, λεπτομερείς αντίπαλοι, όμορφα ειδικά εφέ.

Το gameplay του Diablo 3 είναι απλό. Σκοτώνουμε ότι βλέπουμε και πατάμε με μανία τα κουμπιά του ποντικιού. Και παρόλο που δεν είδα κάτι το τρελό ή πρωτοποριακό, μπορώ να πω ότι το μυστικό της Blizzard είναι η προσοχή

Keywords
Τυχαία Θέματα