Warp Review

Έρχεται η στιγμή που μία ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης συστήνεται στον κόσμο του gaming με την πρώτη της δημιουργία. Έτσι, λοιπόν, και η Trapdoor μας παρουσιάζει το πολλά υποσχόμενο (μην λες μεγάλα λόγια) Warp, με τη σφραγίδα της Electronic Arts.

Ο κεντρικός χαρακτήρας του παιχνιδιού είναι ένας μικρός πορτοκαλί εξωγήινος, με το όνομα Zero, ο οποίος είχε την ατυχία να βρεθεί στα χέρια των ανθρώπων. Το αθώο παρουσιαστικό του έπεισε τους επιστήμονες ότι είναι άκακος, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε κάποιες μυστικές υποθαλάσσιες

εγκαταστάσεις, για περαιτέρω έρευνα. Οι επιστήμονες επιδίδονται σε μία σειρά πειραμάτων και του αφαιρούν τον μαγικό δακτύλιο, ο οποίος είναι η κύρια πηγή των δυνάμεών του, που μέχρι τώρα αγνοούσαν. Ο ανήμπορος Zero υπομένει κάθε είδους δοκιμασία, αλλά σύντομα επανακτά τον δακτύλιο και τις δυνάμεις του και μετατρέπεται σε ένα πραγματικό εφιάλτη. Το σενάριο είναι στοιχειώδες και είναι απλά το έναυσμα για να ξεκινήσει η δράση.

Η κύρια δύναμη του Zero είναι το warp, το οποίο του επιτρέπει να τηλεμεταφέρεται, είτε διαπερνώντας τους τοίχους, είτε εισχωρώντας σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Κάπου εδώ φανερώνεται το δολοφονικό ένστικτο του μικρού μας εξωγήινου, καθώς μπορεί να εισχωρήσει σε οποιοδήποτε ανθρώπινο σώμα και με μία έκρηξη να το διαμελίσει. Οι δυνάμεις του, φυσικά, δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό, πράγμα που αρχικά φαίνεται ενδιαφέρον, καθώς δίνει την δυνατότητα στο gameplay να εξελιχθεί στην πορεία του παιχνιδιού. Ο Zero ανακαλύπτει ότι υπάρχουν και άλλες παγιδευμένες εξωγήινες μορφές στα εργαστήρια, με τις δυνάμεις των οποίων μπορεί να πετύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να αποδράσει από την μανία των ανθρώπων και της επιστήμης.

Ο Zero συναντά άλλη μία παγιδευμένη εξωγήινη μορφή στα εργαστήρια.

Με τις δυνάμεις του, λοιπόν, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους δαιμόνιους, αλλά άκακους, επιστήμονες, οι οποίοι τρέχουν σαν τις «τρελές στο κλουβί» μόλις αντιληφθούν την παρουσία του, τους «χαζούς» οπλισμένους φρουρούς και μία σειρά από ρομπότ, τα οποία προσπαθούν να κάνουν τη ζωή του δύσκολη. Το έργο του γίνεται πιο εύκολο με τα grubs που βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες, τα οποία συλλέγετε και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε ένα upgrade shop, για να ενισχύσετε τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις του χαρακτήρα. Το παιχνίδι έχει μία ελαφρία δόση χιούμορ, με κάποιες καλές ατάκες, αλλά μέχρι εκεί.

Το gameplay δείχνει να μην έχει προσωπικότητα, δανείζεται στοιχεία από εδώ και από εκεί (ονόματα δεν λέμε) και καταλήγει να παθαίνει κρίση ταυτότητας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Warp αυτοαποκαλείται puzzle stealth action παιχνίδι και αυτό σηκώνει μία μικρή ανάλυση. Έχουμε ένα puzzle παιχνίδι, στην μεγαλύτερη διάρκεια του οποίου δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι ακριβώς μπροστά σας και το παιχνίδι σας παίρνει από το χεράκι και σας οδηγεί. Αντιθέτως, προς το τέλος αρχίζει να θυμάται την puzzle φύση του, αλλά είναι λίγο αρ

Keywords
Τυχαία Θέματα