Forza Horizon Review

Η σειρά Forza Motorsport, εδώ και αρκετά χρόνια, κλέβει τις καρδιές των φίλων του αυτοκινήτου, προσφέροντας την απόλυτη οδηγική εμπειρία στο Xbox 360. Το ατελείωτο κυνήγι του χρόνου στα όρια του δευτερολέπτου, στις πιο γνωστές πίστες του κόσμου, είναι πραγματικά εθιστικό, αλλά ήρθε η ώρα για μία νέα πρόταση.

Πώς θα σας φαινόταν αν η δράση μεταφερόταν στους δρόμους μιας ολόκληρης πολιτείας;

Αφήστε στην άκρη την αγωνιστική φόρμα και το κράνος και ετοιμαστείτε για μία βόλτα στο μαγευτικό Κολοράντο. Οι δημιουργοί του Forza αποφάσισαν να ανοιχτούν σε νέους ορίζοντες και να προσφέρουν στο κοινό μια εναλλακτική και πιο “ανάλαφρη” εμπειρία. Η σοβαρότητα του Forza Motorsport συναντά την άγρια ομορφιά των Need for Speed, Dirt και Burnout, και κάπως έτσι γεννιέται το Forza Horizon. Το νέο εγχείρημα φέρει την υπογραφή της ταλαντούχας Playground Games και, φυσικά, της Turn10, γεγονός που δημιουργεί πολύ υψηλές προσδοκίες για τον τίτλο. Το Forza Horizon μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους σκληροπυρηνικούς φίλους της σειράς ή ως ένας τίτλος-καλωσόρισμα για πιο χαλαρούς παίκτες, καθώς αφήνει πίσω του το σοβαρό πρόσωπο των προηγούμενων παιχνιδιών και απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό. Πολλά στοιχεία του Horizon ίσως τα δούμε και στο Forza Μοtorsport 5, το οποίο είναι ήδη υπό ανάπτυξη.

Το Forza Horizon σας μεταφέρει σε έναν ανοιχτό κόσμο, εμπνευσμένο από το Κολοράντο των ΗΠΑ, στα πλαίσια ενός φεστιβάλ, με όμορφες παρουσίες, γρήγορα αμάξια και δυνατή μουσική. Το open-world στοιχείο δίνει άλλη ομορφιά στον τίτλο, αλλά δεν λείπουν και κάποιες αναγκαστικές τεχνικές θυσίες, λόγω του εύρους του παιχνιδιού. Το Horizon τρέχει στα 30fps, αντί των 60fps του Forza 4, τα αυτοκίνητα δεν επιδέχονται tuning και οι καταστροφές είναι μόνο στο αμάξωμα και κοσμητικές. Η οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων διατηρείται στα υψηλά επίπεδα ρεαλισμού της σειράς, αλλά η απουσία μηχανικών βλαβών και τα physics των συγκρούσεων δίνουν μία arcade πινελιά στο παιχνίδι. Ακόμα και αν τρέχετε με 200kph και συγκρουστείτε με ένα αμάξι, το αυτοκίνητο σας κόβει αισθητά ταχύτητα μετά την σύγκρουση και απλά συνεχίζει την πορεία του. Αυτό ίσως να μην γινόταν ιδιαίτερα αισθητό σε ένα παραδοσιακό Forza Motorsport, λόγω της φύσης του, με τα περιορισμένα αυτοκίνητα σε κλειστές πίστες, αλλά όταν μιλάμε για ανοιχτούς δρόμους με αρκετά διερχόμενα αυτοκίνητα, τότε το φαινόμενο της σύγκρουσης είναι αναπόφευκτο.

Για Clifton Valley καλά πάω;

Μπορεί οι θυσίες, οι οποίες ως ένα σημείο είναι κατανοητές λόγω της αδυναμίας του hardware, να ξενίζουν κάπως τους φίλους της σειράς, αλλά υπάρχουν και αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις. Επίτελους, για πρώτη φορά έχετε την δυνατότητα να οδηγήσετε σε ένα πλήρη κύκλο ημέρας/νύχτας και σε χωμάτινες διαδρομές, δύο προσθήκες που αρκετοί ζητούσαν εδώ και πολύ καιρό από τη σειρά Forza. Σημαντική προσθήκη είναι, επίσης, η δυνατότητα επιλογής επιπέδου δυσκολίας. Η σειρά εγκαταλείπει το δυναμικό σύστημα δυσκολίας, το ο

Keywords
Τυχαία Θέματα