Lego Lord of the Rings Review

Έχοντας απολαύσει τα Lego Star Wars, περίμενα με ιδιαίτερη ανυπομονησία και το Lord of the Rings σε μορφή… τουβλακίων. To Lego Lord of the Rings προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στις τρεις ταινίες του Peter Jackson,

με το απαράμιλλο χιούμορ και τη γνωστή φόρμουλα Lego. Μπορεί όμως να προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτά που έχουμε ήδη παίξει, ή μήπως μιλάμε απλά για την ίδια εμπειρία με διαφορετικούς χαρακτήρες και ιστορία;

Το Lego Lord of the Rings αφηγείται την ιστορία του Frodo και των φίλων του στο ταξίδι προς τη Μέση Γη, το οποίο τους πηγαίνει σε όλα σχεδόν τα τοπία που είδαμε στην κινηματογραφική τριλογία, με τις απαραίτητες βέβαια αλλαγές και την ενσωμάτωση του χιουμοριστικού στοιχείου. Το κακό της όλης υπόθεσης είναι ότι ίσως παραείναι πιστή αντιγραφή των ταινιών, σε σημείο μάλιστα που να γίνεται αρκετά προβλέψιμο το πού γίνονται οι μάχες και εναντίον ποιων, τουλάχιστον για τους fans των ταινιών.

Το gameplay του Lego Lord of the Rings χωρίζεται σε τρεις τομείς: μάχες, γρίφοι και εξερεύνηση. Οι μάχες βασίζονται εξ ολοκλήρου στο πολλαπλό πάτημα πλήκτρων για συνεχείς επιθέσεις μέχρι την εξολόθρευση του εχθρού, καθώς μπορείτε μόνο να επιτεθείτε, χωρίς επιλογή για άμυνα. Αν έχετε παίξει προηγούμενα παιχνίδια Lego, το σύστημα μάχης μάχης σίγουρα σας είναι οικείο. Η αλήθεια είναι ότι, αν και η εν λόγω «συνταγή» είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη, αρχίζει να κουράζει. Οι μάχες με αφεντικά στην πλειοψηφία τους σας θέτουν αντιμέτωπους με μεγαλύτερους εχθρούς, είτε σε όγκο του είτε σε συνολικό αριθμό. Μόνο δύο-τρεις από αυτές προσφέρουν κάτι διαφορετικό, όπως πχ η αρχική μάχη του Gandalf, όπου η κάμερα γίνεται πρώτου προσώπου και εξαπολύετε μαγικές ακτίνες.

Ακόμα και στο παιχνίδι οι γυναίκες λιώνουν για πάρτη του!

Οι γρίφοι αδυνατούν να προσφέρουν κάποια αξιόλογη πρόκληση. Μπορεί το Lego LotR να απευθύνεται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες, όμως η απλότητα των puzzles είναι απλά αστεία. Η μόνη πραγματική πρόκληση έγκειται στο ποιος από τους χαρακτήρες του party σας χρειάζεται για να γίνει η ανάλογη δουλειά. Όμως, ακόμα και αυτό δεν δυσκολεύει, καθώς αν έχετε στον έλεγχό σας τον λάθος χαρακτήρα για τη δουλειά που πρέπει να γίνει (πχ έχετε Frodo και πρέπει να σκάψετε), εμφανίζεται μία ένδειξη με το ποιον πρέπει να διαλέξετε για να συνεχίσετε.

Περνώντας στον τομέα της εξερεύνησης, οι εντυπώσεις είναι ανάμικτες. Από την μία, ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος και γεμάτος με καλούδια σε κάθε γωνιά, προσφέροντας πολλά πράγματα για να ανακαλύψετε και αρκετά extra για να ξεκλειδώσετε. Από την άλλη, μέσα σε τόσο μεγάλες και ανοιχτές εικονικά εκτάσεις, παρέχεται πρόσβαση μόνο στα μισά και λιγότερα μέρη από αυτά που φαίνονται στον χάρτη αλλά και στην οθόνη, αφήνοντας ένα αρκετά μεγάλο κενό στην όλη εμπειρία. Πέρα από αυτό, η όλη περιπέτεια μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους για πάνω από 10 ώρες, ενώ αν αποφασίσετε να βρείτε όλα τα unlockables τότε μπορείτε σίγουρα να ελπίζετε ακόμα και για διπλάσια διάρκεια.

Στον τεχνικό τομέα, τώρα, ο κόσμος του Lego Lord of the Rings είναι πανέμορφος, με εκπληκτικά εφέ φωτισμού και νερού αλλά και εντυπωσιακά περιβάλλοντα, τόσο σε σκέλος όσο και σε λεπτομέρεια. Το θέμα όμως είναι ότι δε θυμίζει καθόλου Lego, εκτός από κάποιους διάσπαρτους κύβους που βρίσκονται στο δρόμο σας. Το κεντρικό μενού είναι επίσης αρκετά όμορφο, με συνεχόμενες εναλλαγές βάσει του πού βρίσκεστε κάθε φορά. Screen tearing και πτώσεις των καρέ μαστίζουν αρκετές από τις μάχες, όμως μπορούν να συγχωρεθούν από τη συνολική οπτική εμπειρία. Το voice acting είναι άριστο, αν και προσωπικά προτιμώ το «βουβό» στιλ των παλαιών τίτλων, ενώ το soundtrack κάνει τρομερή δουλειά σε πλήρη αρμονία με τα γεγονότα που συμβαίνουν επί της οθόνης.

Το 75% των εχθρών αποτελείται από αυτούς τους τύπους. Άντε να μην νικήσεις…

Το αν θα σας αρέσει ή όχι το Lego Lord of the Rings, εξαρτάται από το… πόσους τίτλους Lego έχετε παίξει. Η φόρμουλα που έχουμε αγαπήσει αρχίζει πραγματικά να κουράζει, με σχεδόν μηδενικές αλλαγές από το πρώτο game μέχρι σήμερα. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι το Lego Lord of the Rings είναι ένας κακός τίτλος, καθώς προσφέρει μία αυθεντική ιστορία σε συνδυασμό με τα κλασικά στοιχεία των Lego, πολύ περιεχόμενο για πολλαπλά walkthrough, πανέμορφα γραφικά και καταπληκτικό ήχο. Μπορεί οι μάχες και οι γρίφοι να μην έχουν τον απαραίτητο βαθμό πρόκλησης, όμως αυτό είναι φυσικό καθώς πρόκειται για ένα οικογενειακό παιχνίδι απευθυνόμενο σε μικρότερες ηλικίες.

+ Γραφικά και ήχος
+ Ακολουθεί πιστά την κινηματογραφική τριλογία
+ Το γνωστό χιούμορ Lego που λατρεύουμε
+ Πολλά unlockables
+ Μεγάλη διάρκεια

- Αρκετά εύκολες μάχες και γρίφοι
- Screen tearing και πτώσεις frame rate
- Επαναλαμβανόμενο

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

Πλατφόρμα: Xbox 360 (review), PS3, Wii, PC, PS Vita, 3DS, DS
Ανάπτυξη: Traveller’s Tales
Έκδοση: Warner
Διάθεση: Zegetron
Είδος: Action adventure
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://thelordoftherings.lego.com/en-us/Videogame/Default.aspx
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 23/11/2012
PEGI: 7

Keywords
Τυχαία Θέματα