Soul Calibur V Review

Ευρώπη, 17ος αιώνας. Η επιστήμη και οι εφευρέσεις έχουν πάρει τα πάνω τους, η αποικιοκρατία συνεχίζεται, νέοι πόλεμοι ξεσπάνε. Για τους δημιουργούς του Soul Calibur V όμως, τα μόνα που απασχολούσαν την Γηραιά ήπειρο τότε ήταν ποιος είχε το μεγαλύτερο σπαθί και ποια ήταν η τελευταία λέξη της μόδας στα δερμάτινα.

H ιστορία του Soul Calibur V είναι… πανηγύρι! Ο Patroklos Alexandra, ο γιος της Sophitia Alexandra, ψάχνει να βρει την χαμένη του αδερφή Pyrrha Alexandra. Αρωγός σε αυτή του την αποστολή είναι το Soul Calibur, ένα σπαθί που του δίνει την δύναμη να νικάει όποιους του στέκονται εμπόδιο.

Αν αυτός ο ξανθός ανοιχτομάτης με χτένισμα αλά manga και συνολάκι από την τελευταία κολεξιόν του Ασλάνη είναι Έλληνας του μεσαίωνα, εγώ είμαι η Χάιντι το κορίτσι των Άλπεων… Φυσικά περιέχονται (χωρίς έξτρα χρέωση) διδάγματα για την φιλία, την οικογένεια και την αξία της ζωής που σε συνδυασμό με στομφώδεις ατάκες μας θυμίζουν διαρκώς ότι πρόκειται για γιαπωνέζικο παιχνίδι. Στον δρόμο του λοιπόν ο Patroklos συναντάει διάφορους εχθρούς που θέλουν να τον εμποδίσουν να φτάσει στον στόχο του και πρέπει να τους εξουδετερώσει. Κάποιοι έχουν κακούς σκοπούς (“Το Soul Edge είναι δικό μου μουαχαχαχαχα, ας παλέψουμε”), κάποιοι του πάνε κόντρα για να τον κάνουν πιο δυνατό (“Νίκησε με για να μου αποδείξεις ότι σου αξίζει το σπαθί”) και κάποιοι απλά υπάρχουν για να γεμίζουν την ιστορία (“Μου έσπασε το τακούνι, ας μονομαχήσουμε”).

Το Soul Calibur V είναι ένα fighting game, που, διαθέτοντας τις κλασικές πλέον επιλογές των περισσότερων σύγχρονων παιχνιδιών του είδους, ξεχωρίζει με την μοναδική του ατμόσφαιρα και τρόπο παιχνιδιού. Οι περισσότεροι χαρακτήρες διαθέτουν όπλα -κυρίως σπαθιά- τα οποία είναι ο κύριος τρόπος επίθεσης τους. Δεν είναι τόσο τεχνικό όσο άλλα ξυλίκια, αλλά δεν είναι και η χαρά του button masher. Πρόκειται για γρήγορο παιχνίδι με καλή ροή στη μάχη. Σχεδόν σε κάθε νέο παιχνίδι από το Soul Calibur 2 και μετά, παρελαύνουν διάφοροι αστέρες των video games και όχι μόνο. Από τον Link και τον Heihachi μέχρι τους Yoda και Darth 5ader. Στο SCV, ο guest star του είναι ο Ezio Auditore – περίπου. Βασικά είναι σαν κάποιος που του μοιάζει να φόρεσε τα ρούχα του…

O Patroklos Alexandra, ήρθε απ' το πουθενά και έγινε με την μία πρωταγωνιστής... Βύσμα.

Παίζοντας οffline μπορούμε είτε να ξεκινήσουμε το Story mode, τα πανταχού παρόντα Arcade, Quick Battle, VS Battle, Training ή το Legendary Souls που είναι ένα super hard mode. Νέα προσθήκη στο SCV είναι μια μπάρα στην άκρη της οθόνης, δίπλα από την μπάρα ενέργειας, που αν γεμίσει (αυτό γίνεται με επιθέσεις αλλά και με άμυνα) μας δίνει την δυνατότητα να εκτελέσουμε διάφορες εφετζίδικες και δυνατότερες κινήσεις, για μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλο. Το δυνατό σημείο των Soul Calibur τα τελευταία χρόνια είναι οι πλούσιες δυνατότητες εξατομίκευσης χαρακτήρων που περιλαμβάνει. Έτσι και στο Soul Calibur V μπορούμε να δημιουργήσουμε πρωτότυπους μαχητές μέσα από μεγάλη ποικιλία επιλογώ

Keywords
Τυχαία Θέματα