Trine 4 Melody of Mystery review

To Trine 4 ξεκλειδώνει εκ νέου το κουτί με τα παραμύθια και μας ταξιδεύει σε νέες περιπέτειες με το DLC του, Melody Of Mystery. Οι τρεις ήρωες, ο μάγος Αmadeus, η κλέφτρα Zoya και ο ιππότης Pontius, επιστρέφουν για να αντιμετωπίσουν μια νέα απειλή στο βασίλειο, σε ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο με έξι πίστες.

Το Melody of Mystery ξεκινάει αμέσως μετά το φινάλε του παιχνιδιού. Οι τρεις ήρωες έχοντας σώσει τον πρίγκιπα και το βασίλειο από τους εφιάλτες, δέχονται μια νέα

πρόσκληση από το Αstral Academy που τους καλεί για βοήθεια. Μια μυστηριώδης κατάρα έπεσε πάνω στους σπουδαστές, ρίχνοντας τους σε αιώνιο λήθαργο και όλα δείχνουν πως κάποιο μαγικό αντικείμενο ή πλάσμα ευθύνεται για την κατάστασή τους. Το δυναμικό τρίο, με την βοήθεια της ακαδημίας, αναλαμβάνει την αποστολή να επισκεφθεί τον ονειρικό φανταστικό κόσμο κάθε σπουδαστή, να ξεριζώσει την πηγή του κακού ξυπνώντας τους κοιμώμενους και να ανακαλύψει ποιος ή τί κρύβεται πίσω από αυτό το μυστήριο.

Λύνοντας γρίφο.

Το Melody of Mystery κινείται ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με το κυρίως παιχνίδι. Όλοι οι μηχανισμοί και οι μοναδικές ικανότητες υπάρχουν και εδώ, με τις απαραίτητες βέβαια επιπλέον αναβαθμίσεις και προσθήκες στις οποίες θα εστιάσουμε. Το θετικό του να κουβαλάτε όλες τις αναβαθμίσεις και τις ικανότητες του κυρίως παιχνιδιού είναι ότι μετατρέπει αυτόματα αυτό το expansion σε μια πιο εύκολη και βατή εμπειρία. Οι ήρωες έχουν διαθέσιμη ολόκληρη τη γκάμα του οπλοστασίου τους, κάνοντας τα περάσματα και τους γρίφους πιο εύκολη υπόθεση. Ο συνδυασμός ειδικά της μαγνητικής ασπίδας του ευτραφούς Pontius με τις “εργολαβικές” ικανότητες του Αmadeus κάνει θαύματα και σας γλιτώνει από μπελάδες και σπαζοκεφαλιές πολύ πιο γρήγορα. Τα νέα skills, παρόλο που δεν προσθέτουν ουσιαστικά με κάποια ριζοσπαστική αλλαγή στον τρόπο σκέψης και δράσης, είναι καλοδεχούμενα και εστιασμένα κυρίως στις μάχες, με νέους πιο δύσκολους εχθρούς. Έτσι, ο ιππότης έχει νέους τρόπους επίθεσης με τον κεραυνό, ο μάγος μπορεί να παγώνει τους εχθρούς με την αποφυγή του και να ανατινάζει αντικείμενα, ενώ η γοητευτική κλέφτρα με την αποφυγή αφήνει ένα δηλητηριώδες μονοπάτι και πλέον έχει και βέλη που αναπηδούν πριν χτυπήσουν το στόχο τους.

Το Melody of Mystery “ακονίζει” το μυαλό σας με νέες σπαζεφαλιές για να λύσετε. Όπως προαναφέρθηκε, είναι πολύ που χρήσιμο που έχετε όλες τις ικανότητές σας και κάθε γρίφος μπορεί να επιλυθεί και να ξεπεραστεί με παραπάνω από ένα τρόπους. Νέα στοιχεία που έχουν προστεθεί αφορούν κυρίως την αλληλεπίδραση με πυρσούς που πρέπει να ανάψετε ταυτόχρονα με ένα βέλος, μαγνητικούς τοίχους στους οποίους κολλάτε αντικείμενα και κρυφούς κρυστάλλους που πρέπει να χτυπήσετε για να ανοίξετε κάποια πόρτα. Στην πλειοψηφία τους οι γρίφοι είναι καλοσχεδιασμένοι και ευρηματικοί, αλλά αισθητά πιο εύκολοι από του κυρίως παιχνιδιού. Λύνοντας κάθε γρίφο ξεκλειδώνετε και ότι χρειάζεται για το έξτρα περιεχόμενο-easter egg που πολύ αριστοτεχνικά έχει προστεθεί στο κεντρικό μενού του παιχνιδιού.

Ταξίδι στο βασίλειο του γλυκού (και του διαβήτη).

Αυτό το στοιχείο μεσαιωνικής φαντασίας με ανάλαφρο χαρακτήρα που χαρακτηρίζει τη σειρά Trine αποτυπώνεται σε όλο του το μεγαλείο στα έξι επίπεδα του DLC. Επισκεπτόμενοι διαδοχικά ονειρικούς κόσμους βγαλμένους από παιδικά και ανέμελα υποσυνείδητα, νιώθετε σαν να κάνατε βουτιά σε ζωντανές σελίδες κάποιου παραμυθιού. Πανέμορφη προσθήκη η αρχή κάθε πίστας στην οποία δεσπόζει η επιβλητική κοιμώμενη φιγούρα του εκάστοτε μαθητή του οποίου τα όνειρα επισκέπτεστε. Κάθε πίστα-ονειρικός κόσμος έχει την δική της θεματολογία, από θαλάσσιους πειρατικούς κόσμους, παγωμένες τούνδρες και καταπράσινες πεδιάδες, μέχρι ακόμα και τη χώρα της ζάχαρης και του γλυκού, και όλα είναι χάρμα οφθαλμών. Η μουσική ταιριαστή στο ύφος του παιχνιδιού σας μεταφέρει ωραία συναισθήματα και είναι τόσο μελωδική που πραγματικά στέκεται επάξια από μόνη της σαν ξεχωριστό soundtrack για την συλλογή σας.

Το Trine 4: Melody of Mystery, χωρίς να προσφέρει κάτι ριζοσπαστικό, είναι μια πολύ ευχάριστη προσθήκη, με νέα ιστορία και προκλήσεις. Έχοντας ικανοποιητική διάρκεια (περίπου έξι με επτά ώρες) και καλή τιμή, συστήνεται ανεπιφύλακτα αν σας αρέσει το Trine 4 και ψάχνετε ευκαιρία να γυρίσετε στον παραμυθένιο κόσμο του.

Πανέμορφες πίστεςΜουσική που σε ταξιδεύειΝέες προκλήσειςΝέες ικανότητες για τους χαρακτήρες......που δεν είναι τρομερά χρήσιμεςΑισθητά πιο εύκολοΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PC, PS4 (2021), Xbox One, (2021), Switch (2021)ΑΝΑΠΤΥΞΗ:FrozenbyteΕΚΔΟΣΗ:Frozenbyte

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα