Worms Rumble review

Αν μεγαλώσατε στα 90s, σίγουρα έχετε παίξει Worms. Ξέρετε, εκείνο το turn-based παιχνίδι με τα σκουλικάκια που για έναν περίεργο λόγο είχαν πόλεμο μεταξύ τους. Είχε όλα τα καλά για να γίνει επιτυχία. Υποστήριζε multiplayer και τρομερή ποικιλία όπλων (αν και οι καλύτεροι παίζαμε με shotguns μόνο), με μερικά ευφάνταστα όπως το holy grenade. Ειδικά το Worms World Party έκανε τεράστια επιτυχία σε PC, κονσόλες, ακόμα και τηλέφωνα

με λειτουργικό Symbian. Στη συνέχεια η σειρά Worms πέρασε στις τρεις διαστάσεις με ανάμεικτα αποτελέσματα. Όπως και να 'χει, το Worms παραμένει ένα ιστορικό, αγαπημένο όνομα, που τώρα επιστρέφει στο προσκήνιο με το ολοκαίνουριο Worms Rumble.

Το πρώτο και βασικό που θα ανακαλύψετε στο Worms Rumble, είναι ότι παίζεται αποκλειστικά online μαζί με άλλους παίκτες (υποστηρίζει και cross-play). Το δεύτερο επίσης σημαντικό είναι ότι πλέον αποτελεί όχι turn-based εμπειρία, αλλά real-time action-shooter. Τα γραφικά είναι τρισδιάστατα αλλά η κίνηση είναι στις δύο διαστάσεις. Αυτό ίσως ακούγεται περιοριστικό, αλλά οι πίστες στις οποίες παίζετε είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Πολλά επίπεδα, zip lines, στενοί διάδρομοι και στοιχεία που καταστρέφονται. Αν έχετε παίξει παιχνίδια όπως το The Duck Game ίσως βρείτε κάποια κοινά. Κυρίως στο γεγονός ότι παίζετε με άλλους σε πολύ γρήγορες μάχες, βρίσκετε όπλα και healing items εντός της πίστας και γενικά η όλη κατάσταση ξεφεύγει πολύ γρήγορα. Όμως πρόκειται και για παιχνίδι με αρκετό βάθος, δεδομένου ότι τα σκουλήκια έχουν πολύ πιο ευρύ ρεπερτόριο κινήσεων. Μπορείτε να πηδήξετε, να τυλιχτείτε σε μπάλα και να κινηθείτε γρήγορα, να κάνετε wall-jumps και άλλα τέτοια ωραία. Τα περισσότερα ενώ στοχεύετε και πυροβολείτε. Τα όπλα αυτή τη φορά είναι πολύ πιο ισορροπημένα. Σπάνια μπορείτε να σκοτώσετε ένα εχθρικό σκουλίκι με μια καλοζυγισμένη βολή με το shotgun. Δεδομένου ότι πλέον δεν μιλάμε για turn-based καταστάσεις, έχουν γίνει και οι σωστές αλλαγές στην δυναμική των όπλων. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι αρκετά απολαυστικό να ρίχνεις ρουκέτες μέσα σε στενά περάσματα ή να γαζώνεις τους εχθρούς σε κάθε ευκαιρία. Κάθε άλλο.

Εκεί που το πάτε προσεκτικά, μπουμ. Χαμός!

Τα worms επίσης έχουν πλούσια εξατομίκευση. Υπάρχουν πολλαπλές κοσμητικές επιλογές, όπως ενδυμασία, δέρμα, μάτια, μαλλιά, φωνή και άλλα τέτοια. Ακόμα και τα όπλα που κρατάει το σκουλήκι σας μπορείτε να τα αλλάξετε στο χρώμα και το σχέδιο που επιθυμείτε και όσο παίζετε ξεκλειδώνετε περισσότερα. Όπως είναι λογικό, κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο στο gameplay για να ξεχωρίζετε πού βρίσκεστε.

Υπάρχουν τρία μεγάλα modes. Το πρώτο είναι το κλασικό deathmatch, το οποίο είναι και μια καλή ευκαιρία να μάθετε το παιχνίδι και να διαμορφώσετε το στιλ που προτιμάτε. Όμως ο πραγματικός χαμός συμβαίνει στα άλλα δύο modes, το Last Worm Standing και το Last Squad Standing (ομάδες των τριών), καθώς το παιχνίδι κάνει τριπλή κωλοτούμπα και προσγειώνεται με χάρη στο χώρο των battle royale. Ο καθένας για τον εαυτό του! Όπως καταλαβαίνετε, εδώ γίνεται το μεγάλο πατιρντί. Το Worms Rumble έχει ένα μεγάλο καλό και ένα μεγάλο κακό. Από την μία είναι ένα παιχνίδι όπου γίνεται πανικός, αλλά μόλις καταλάβετε τη φιλοσοφία του –κάτι διόλου δύσκολο– δεν χάνετε την μπάλα. Από την άλλη, το μεγάλο του θέμα είναι η έλλειψη περιεχομένου. Ναι, προστίθεται επιπλέον πίστες, όπως μία που παίζοντας με φίλους την ονομάσαμε “Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με βόμβες” διότι είναι τοποθετημένη σε εμπορικό λιμάνι και θυμίζει και λίγο ναυπηγείο και λέγεται Deadly Docks. Αλλά το παιχνίδι συνολικά δεν περιέχει πολλές πίστες, ούτε πολλά modes. Για όσα κάνει ολόσωστα, φέρνοντας στη σειρά Worms μια πιο σύγχρονη φόρμουλα και διατηρώντας ταυτόχρονα την δική του ταυτότητα, το ότι μάλλον θα ασχοληθείτε μερικές ημέρες με αυτό και μετά θα το παρατήσετε λόγω λίγου περιεχομένου είναι μεγάλο μείον.

Η τελευταία λέξη της μόδας: ρουκέτα στα μούτρα.

Το παιχνίδι είναι αρκετά όμορφο. Σίγουρα δεν αποτελεί την μεγάλη οπτική ατραξιόν του PS5 (βασικά ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιες είναι οι αναβαθμίσεις στο PS5 συγκριτικά με το PS4), αλλά με 32 παίκτες στην αρένα γίνεται απολαυστικός χαμός σε διάφορα σημεία. Και, όπως προανέφερα, μπορείτε πανεύκολα να δείτε πού βρίσκεστε και τί κάνετε ανά πάσα στιγμή. Οι πίστες είναι γεμάτες από λεπτομέρειες που, δυστυχώς, δεν μπορείτε να θαυμάσετε σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά δίνουν ζωή στα περιβάλλοντα και κάνουν την όλη εμπειρία πολύ καλύτερη. Όσον αφορά τον ήχο, έχουμε τις γνωστές τσιρίδες των worms που προσωπικά αγαπάω να μισώ, τους ήχους των όπλων και το κλασικό “hallelujah” που πάντα είναι αστείο να ακούγεται σε άσχετες στιγμές μέσα στην μέση της μάχης. Δυστυχώς η μουσική είναι μάλλον κοινότυπη και υπάρχει στην ουσία για να γεμίσει τις στιγμές όπου δεν ακούγονται μόνιμα μπουμπουνητά και τσιρίδες.

Το Worms Rumble φέρνει μια ωραία, “ασφαλή” ανανέωση στη σειρά Worms. Το εθιστικό gameplay και ο πανικός που προσφέρει θα σας κάνουν να παίζετε ξανά και ξανά, τουλάχιστον μέχρι να βαρεθείτε τις λίγες πίστες και modes που διαθέτει μέχρι στιγμής.

Καλός χειρισμόςΧαοτικές και ενδιαφέρουσες μάχεςBattle royale με 32 σκουλήκιαΦτωχό σε περιεχόμενοΟι λάτρεις της turn-based δράσης θα απογοητευτούνΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS5, PS4, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Team17ΕΚΔΟΣΗ:Team17

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα