Bέρτιγκο στην Κουμουνδούρου με την Κύπρο

Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Η πρόταση του ΑΚΕΛ (μιλάει και ο Χριστόφιας για την Κύπρο τώρα) για έξοδο της χώρας από το ευρώ θα έκανε μπάχαλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερή Πρωτοβουλία βγήκε και πανηγύρισε με τη θέση αυτή, στην Κουμουνδούρου έπαθαν βέρτιγκο και κάποιες πιο ψύχραιμες φωνές είπαν ότι αυτά δεν είναι πράγματα για να συζητώνται. Σήμερα, λοιπόν,

ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Γιώργος Σταθάκης είπε στο Βήμα FM:

«Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Προσωπικά θεωρώ ότι το ΑΚΕΛ αυτή τη στιγμή είναι υπερβολικά πιεσμένο πολιτικά. Συνεπώς, επέλεξε αυτό, για να αποκτήσει ένα διαφορετικό πολιτικό στίγμα αυτή τη στιγμή. Είναι αρκετά προσεκτικές οι διατυπώσεις του. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί και η ίδια η θέση του ΑΚΕΛ στο άμεσο μέλλον.»

Συνεπώς, μας λέει ο πάντα σοβαρός κ. Σταθάκης ότι το ΑΚΕΛ το είπε αυτό γιατί έπρεπε να διαφοροποιηθεί. Ό,τι κάνει δηλαδή και ο ΣΥΡΙΖΑ με διάφορες απόψεις του, ακραίες, διαφορετικές, προκλητικές.

Πολλές φυσικά τα στελέχη του τις πιστεύουν, άλλες τις εκφράζουν διότι δεν έχουν τι άλλο να πουν για να γίνουν γνωστοί. Είναι τα 15 λεπτά δημοσιότητας που διεκδικούν κάποιοι Διαμαντόπουλοι και άλλοι που δεν τους ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.

Όμως, στην περίπτωση της οικονομίας και της ευρωπαϊκής προοπτικής ή όχι της χώρας, δεν παίζουμε. Και στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν τις… κουμπάρες με το ευρώ. Τουλάχιστον ο Αλαβάνος έχει μια ξεκάθαρη θέση: Όχι στο ευρώ, επιστροφή στη δραχμή. Οι πρώην σύντροφοί του στην Κουμουνδούρου έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, μέρες που είναι.

Να μας το θυμηθείτε. Επειδή επίσημη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, κάποιοι θα «κόψουν» τον Γ. Σταθάκη επειδή τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα