Bloomberg: «Το γερμανικό σχέδιο αποτυγχάνει…»

«Το γερμανικό σχέδιο αποτυγχάνει… πρέπει επειγόντως να διευρυνθεί» αναφέρει το Bloomberg στο βασικό του editorial που ασχολείται με την ελληνική κρίση. Οι συντάκτες του άρθρου αναφέρουν ότι ακόμη κι αν η Ελλάδα πάρει το δεύτερο πακέτο στήριξης, θα πρόκειται για «πύρρειο νίκη, εάν δεν ανακοπεί η πτωτική πορεία της χώρας»

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν το βάθος της αναταραχής στην Ελλάδα

υποστηρίζει το Bloomberg. «Ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη την ιστορία των επεισοδίων στη χώρα, τα γεγονότα του προηγούμενου σαββατοκύριακου κατά τα οποία 45 κτίρια στην Αθήνα τυλίχθηκαν στις φλόγες- σηματοδοτούν μία επικίνδυνη στροφή» αναφέρει το Bloomberg και συμπληρώνει:

«Ας αναλογιστούμε την μεγάλη ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα (…). Οι άστεγοι, που ήταν ελάσσων πρόβλημα για την Ελλάδα, έχουν αυξηθεί σημαντικά. Σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες ακινήτων αναφέρουν ότι δεν θα ανταποκριθούν φέτος στα ενυπόθηκα δάνειά τους, κυρίως λόγω της φορολογίας ακινήτων. Αυτοκτονίες, πτωχεύσεις και λουκέτα σε εταιρείες… όλα αυξάνονται».

«Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως οι Έλληνες παραμένουν πιστοί στο ευρώ. Τα άλλα μέλη της ευρωζώνης όμως, υπαινίσσονται διαζύγιο» επισημαίνει το Bloomberg και σχολιάζει: «Μπορεί να είναι διαπραγματευτική τακτική (…). Αγνoεί όμως, το θεμελιώδες ερώτημα του εάν η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μόνο με λιτότητα και με περιορισμένη χρεοκοπία

Keywords
Τυχαία Θέματα