Η εύκολη λύση είναι οι συντάξεις των φτωχών!

Στο υπουργικό συμβούλιο, κάτω από την πίεση της τρόικας και λες και κόβουν ένα κομμάτι κρέας, αποφασίστηκε από πού θα βρεθούν τα 300 εκατ. ευρώ. Είπαν λοιπόν 100 εκατ. από τις κύριες συντάξεις οι οποίες από τα 1.300 ευρώ και πάνω θα κοπούν κατά 20% ενώ για το ΝΑΤ θα κοπεί 7%. Και 200 εκατ. από τις επικουρικές με επικρατέστερο το σενάριο να κοπούν 15% από 200 έως 300 ευρώ και κατά 20% από 300 ευρώ και πάνω.

Μάλιστα, διέρρευσε ότι η τρόικα συμφωνεί με αυτό το σχέδιο

και δίνει το πράσινο φως.

Τι είναι, όμως, σε πραγματικούς αριθμούς αυτό;

Αν κάποιος δούλευε μια ζωή και πλήρωνε εισφορές για να πάρει σύνταξη 1.400 ευρώ στο εξής θα παίρνει 280 ευρώ λιγότερα, ήτοι 1.200 ευρώ. Και μ’ αυτά θα πρέπει να πληρώσει φόρους, χαράτσια, ακριβά προϊόντα, βενζίνη στα ύψη, πετρέλαιο θέρμανσης πάνω από 1 ευρώ, φάρμακα κ.λπ.

Όσο για τις επικουρικές, κάποιος που έπαιρνε 250 ευρώ θα πρέπει να ξεχάσει σχεδόν ένα 50άρικο το οποίο θα πάει υπέρ πίστεως και πατρίδας.

Φυσικά το μυαλό του κ. Παπαδήμου και του κ. Βενιζέλου μαζί με τον κ. Κουτρουμάνη δεν πάει ότι κανείς δε μπορεί να ζήσει με τόσα χρήματα, ειδικά στα γεράματα.

Ούτε πάει ο νους τους να βρουν από αλλού τα 300 εκατ. Ας κόψουν π.χ. τα υπουργικά αυτοκίνητα, τα ταξιδάκια, τις βουλευτικές αποζημιώσεις τους 14 και πλέον μισθούς στη Βουλή, τους 16 μισθούς στα ΕΛΠΕ, τις επιχορηγήσεις στις ΜΚΟ, τα κρυφά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, τις διάφορες επιτροπές που ξεφυτρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι. Μαθαίνουμε ότι μόνο για το κέντρο της Αθήνας θα συσταθούν δύο για να λύσουν το πρόβλημα που δε λύνεται 35 χρόνια.

Η εύκολη λύση για τους τεχνοκράτες του κ. Παπαδήμου είναι οι συντάξεις του φτωχού κοσμάκη. Τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν, όμως. Όταν η οργή του κόσμου γίνει δύναμη, θα τους ξετινάξει όλους αυτούς που παίζουν με το ψωμί κάθε οικογένειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα