Euro χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει…


Ένα –έστω μικρό- χαμόγελο μας χάρισαν απόψε οι διεθνείς της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Οι υπερόπτες Κροάτες ήταν βέβαιοι ότι δεν θα χάσουν μέσα στο κατάμεστο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»  και θα έπαιρναν αυτοί το απόλυτο πλεονέκτημα για την απευθείας πρόκριση. Λογάριασαν χωρίς να λάβουν υπόψη τους, ότι ήλθαν σε μια χώρα υπό χρεοκοπία και ταπεινωμένη σε κάθε επίπεδο.

Η Εθνική απάντησε στο γήπεδο με το πειστικό 2-0, έκοψε το μισό «εισιτήριο» για τα τελικά του Euro

το ερχόμενο καλοκαίρι σε Ουκρανία και Πολωνία. Οι Σαμαράς και Γκέκας έστειλαν στα ουράνια το «Καραϊσκάκη» και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να ψάχνει απλά έναν πόντο στη Γεωργία την ερχόμενη Τρίτη για να πάει στο τέταρτο Euro –και τρίτο συνεχόμενο-της ιστορίας του.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς  ιδιαίτερες συγκινήσεις ως το 70΄. Τότε σε μια φάση διαρκείας στα καρέ των Κροατών, η μπάλα έφτασε στο αριστερό πόδι του Σαμαρά, πριν αναπαυθεί στα δίχτυα. Εννέα λεπτά αργότερα ο Γκέκας, που επανήλθε στην ομάδα, με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή.

Στα αξιοσημείωτα ο τραυματισμός του Τοροσίδη πριν το ημίχρονο και η παρουσία του Χαριστέα στην αποστολή. Ο παμπόνηρος Σάντος θέλει με την παρουσία του «ευρωσκόρερ» να μαζέψει τις «παραφωνίες» στα αποδυτήρια. Ο Πορτογάλος ασφαλώς και πιστώνεται τη δημιουργία μιας ομάδας πειθαρχημένης, σοβαρής, ψυχωμένης.
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Ελλάδα 21 (12-4)
2. Κροατία 19 (16-7)
3. Ισραήλ 13 (11-11)
4. Λετονία 11 (9-10)
5. Γεωργία 10 (6-7)
6. Μάλτα 1 (4-19

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Ζαραδούκας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης (44′ λ.τ. Βύντρα), Κατσουράνης, Τζιόλης (62′ Φωτάκης), Καραγκούνης (88′ Μάκος), Σαμαράς, Γκέκας, Σαλπιγγίδης

Στον πάγκο: Χιώτης, Κονέ, Χαριστέας, Αθανασιάδης

ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (74′ λ.τ. Βίντα), Βουκόγιεβιτς, Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Γέλαβιτς (61′ Κάλινιτς), Εντουάρντο (52′ Πέρισιτς)

Στον πάγκο: Σούμπασιτς, Ράκιτιτς, Σίλντεφελντ, Ντουίμοβιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα