ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

23:56 7/10/2011 - Πηγή: Fimotro
Τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως και των ίδιων των δανειστών τους, αναφορικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές των οικονομιών τους να ανταπεξέλθουν το γρηγορότερο δυνατό στην πρόκληση της εξόδου από την κρίση φαίνεται πως επιβεβαιώνουν, μέρα με τη μέρα...
Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Ενδεικτική η δήλωση του Ιρλανδού Πρωθυπουργού Έντα Κένι, ο οποίος, μιλώντας στο Bloomberg, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η χώρα του θα είναι αυτή που πρώτη, μεταξύ όλων των «μνημονιακών», θα εξέλθει του προγράμματος διάσωσης!
Στη συνέντευξή
του, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος του ιδίου και όλων των Ιρλανδών που υπόκεινται σε θυσίες και λιτότητα, είναι η επιστροφή στις αγορές το 2012!

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό ο στόχος για μείωση του ελλείμματος το 2011 στο 10,6% του ΑΕΠ θα επιτευχθεί ενώ σημείωσε πως η πτώση των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων της χώρας κατά 5,5% (στο 7,7%) αποτελεί σημάδι πως η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα στην Πορτογαλία η πρόοδος που συντελείται είναι ομοίως θεαματική και για να επισπευσθεί ακόμα περισσότερο η Κομισιόν έχει συστήσει μια ομάδα για την παροχή τεχνικής βοήθειας αναφορικά με την ορθή και πλέον αποτελεσματική διανομή των χρημάτων που λαμβάνει η Πορτογαλία μέσω των δανείων από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως η περί ης ο λόγος ομάδα θα αποτελείται από ειδικούς οι οποίοι θα βοηθήσουν τις πορτογαλικές αρχές ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την Τρόικα και παράλληλα να ενισχυθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Μάλιστα η Κομισιόν διευκρινίζει πως η σύσταση αυτής της ομάδας «σοφών» ήταν αποτέλεσμα σχετικού αιτήματος που υπέβαλλε η ίδια η πορτογαλική κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα