Focus: «Τι απέγιναν οι αποτυχημένοι έλληνες πολιτικοί;»

11:01 4/6/2013 - Πηγή: Antinews

Παλιότερα κάποιοι πολιτικοί ήταν συνώνυμο της διαφθοράς, σήμερα μερικοί από αυτούς διώκονται. Το γερμανικό περιοδικό Focus αφιερώνει ένα άρθρο στους αποτυχημένους του ελληνικού πολιτικού βίου με τίτλο «Από το Κοινοβούλιο στη φυλακή: Τι απέγιναν οι αποτυχημένοι έλληνες πολιτικοί;». «Ο ελληνικός λαός πληρώνει κάθε μέρα την επί δεκαετίες κακοδιαχείριση της κυβερνητικής ελίτ του», γράφει το περιοδικό, διευκρινίζοντας ότι «τα παραπτώματα δεκαετιών των ελλήνων πολιτικών έχουν στο μεταξύ και προσωπικές συνέπειες». Σημειώνει επίσης ότι η

ελληνική δικαιοσύνη κινείται κατά των διεφθαρμένων πολιτικών, την ίδια στιγμή που το πολιτικό τοπίο αλλάζει ριζικά.

Πρώτος και καλύτερος στη λίστα των αποτυχημένων ο πρώην πρωθυπουργός.

Γιώργος Παπανδρέου. «Μια επανεξέταση των οικονομικών του κόμματος του ΠΑΣΟΚ από τον διάδοχο του Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο, διαπίστωσε ένα σημαντικό έλλειμμα. Το υπερχρεωμένο με σχεδόν 140 εκ. ευρώ κόμμα υπό τον Παπανδρέου έμπαινε μέσα 10 εκ. ετησίως. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι οι σύντροφοι που θα ήθελαν τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εκτός του κόμματος. Ειρωνεία: Ο Παπανδρέου, εν τω μεταξύ, δίνει διαλέξεις σε διεθνή πανεπιστήμια σχετικά με την ευρωπαϊκή διαχείριση της κρίσης» γράφει το περιοδικό.

Ακολουθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, «ένας προστατευόμενος του Παπανδρέου, που πιάστηκε στα πράσα γιατί συγκάλυψε μια λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες και διέγραψε τους καταχωρημένους συγγενείς του». Αναφορά γίνεται βέβαια και στον Άκη Τσοχατζόπουλο, «πρώην γραμματέα του κόμματος, επανειλημμένως υπουργό και από το 1980 έως το 2004 το αμφιλεγόμενο νούμερο δύο του κόμματος του ΠΑΣΟΚ». Τη λίστα συμπληρώνουν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Λούκα Κατσέλη, πρώην υπουργοί και οι τρεις, οι οποίοι κάποτε «δρούσαν ως η εμπροσθοφυλακή του Παπανδρέου για τα μέτρα λιτότητας».

focus

Keywords
Τυχαία Θέματα