H Φρειδερίκη είχε σχέση με αρχηγό της CIA;;;!!!

Όταν προ ημερών ο Ντέιβιντ Πετρέους παραιτήθηκε από διευθυντής της C.I.A., αποχωρώντας από τα κεντρικά γραφεία στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, πέρασε δίπλα από ένα άγαλμα του Άλεν Ντάλες που έγραφε: «Η μνήμη του μας περιβάλλει». Τα κοινά του όμως με τον Ντάλες, εκτός του ότι και οι δύο ήταν επικεφαλής σε πολύ δραστήρια χρόνια της υπηρεσίας, δεν σταματούν εκεί. Όπως αποδεικνύεται, είχαν και οι δυο υψηλού… προφίλ εξωσυζυγικές υποθέσεις. Και μία από τις σχέσεις του Ντάλες ήταν και η βασίλισσα Φρειδερίκη.

Όπως γράφει ο πρώην ανταποκριτής

των New York Times Στίβεν Κίνζερ στο νέο του βιβλίο «The Brothers: John Foster Dulles, Allen Dulles, and Their Secret World War» (το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα) ο Ντάλες ήταν «τρομερός γυναικάς». Και σε απόσπασμα που προδημοσιεύει η εφημερίδα γράφει για τη Φρειδερίκη:

«Μια από τις κατακτήσεις του Ντάλες, σύμφωνα με πολλές πηγές, ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας. Το 1958 είχε έρθει στις ΗΠΑ για περιοδεία με τον γιο της, τον μελλοντικό βασιλιά Κωνσταντίνο Β‘ και ακριβώς τη στιγμή που η επίσκεψη τελείωνε, η βασίλισσα ανήγγειλε – χωρίς να δώσει καμία εξήγηση- ότι θα έμενε ακόμη μια εβδομάδα. Ήρθε στην Ουάσιγκτον, συζήτησε “πνευματικά ζητήματα” με τον πρόεδρο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ στο Οβάλ γραφείο και κατόπιν επισκέφθηκε τον Ντάλες στο αρχηγείο της CIA.

Έμειναν μόνοι οι δυο τους στο γραφείο του επί μια ώρα και πλέον, οπότε ένας βοηθός του Ντάλες χτύπησε την πόρτα. Δεν πήρε απάντηση και μπήκε στο γραφείο. Ήταν άδειο. Άκουσε όμως κάποιο θόρυβο στο διπλανό δωμάτιο. Αργότερα εμφανίστηκαν και οι δυο, ο Ντάλες και η βασίλισσα.

Επιστρέφοντας στην Ελληνική Πρεσβεία η βασίλισσα έδωσε μια ερμηνεία γιατί οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο στέρεες: “Αγαπάμε αυτόν τον άνθρωπο”, αναφώνησε ενθουσιασμένη».

Ο Ντάλες ήταν αρχηγός της CIA από το 1953 ως το 1961 και αδελφός του υπουργού Εξωτερικών Τζον Φόστερ Ντάλες. Μεταξύ άλλων ήταν γνωστός για τις παρεμβάσεις του σε καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής και ήταν ο εμπνευστής της επίθεσης και απόβασης των οπαδών του Μπατίστα στην Κούβα με σκοπό την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.

http://www.nytimes.com/2012/11/10/opinion/when-a-cia-director-had-scores-of-affairs.html

Keywords
Τυχαία Θέματα