M for MITSOTAKIS, V for VENDETTA

Όλα οφείλονται σε παιδικό τραύμα. «Έτρωγε πόρτες μικρός», λένε κάποιοι.

«Κοιμόταν από νωρίς», λένε κάποιοι άλλοι και «δεν έπινε ποτέ», συμπληρώνουν οι αντι-ξενέρωτοι συμμαθητές του. Ενώ ορισμένοι που τον γνώριζαν καλύτερα, υποστηρίζουν ότι «δεν τον είδαν να χορεύει ποτέ». Μόνο διάβαζε και έπαιζε λίγο -μέτριο μπασκετάκι- και μετά βουρ για το κρεβάτι του, ούτως ώστε να ξυπνήσει στις 6 π.μ., για να κάνει «επανάληψη» πριν περάσει το σχολικό. Όλα για το σχολείο.

Όλα για το πτυχίο. Όλα για μια θέση στο Κοινοβούλιο. Όλα σε όλους για τη ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΕΚΛΑ…

«Κακίες», θα πούνε κάποιοι

πιο επιφυλακτικοί.

«Κουτσομπολιά», θα σχολιάσουν απαξιωτικά οι Kyriakistas.

Για να δούμε όμως τι έλεγε το 2015 στο (νοθευμένο) προεκλογικό αγώνα για την Προεδρία της ΝΔ, ο ίδιος ο Κυριάκος: «Είμαι με την Ελλάδα που ξυπνάει το πρωί».

Το επαναλάμβανε παντού, γιατί προφανώς γι’ αυτόν το «πρωινό ξύπνημα» είχε έναν βαθύτερο συμβολισμό. Και βέβαια εξέπεμπε ένα σαφές -έως απειλητικό- μήνυμα για όσους δεν ξυπνούσαν με τα κοκόρια…

Γι’ αυτόν όποιος κυκλοφορεί μετά τις 11μ.μ. είναι τεμπέλης, ή και κάτι χειρότερο, αν είναι γυναίκα…

Η «νύχτα», το entertainment, το fun, η ατμομηχανή του τουρισμού μας, για τον από σπόντα πρωθυπουργό είναι απ’ ότι φαίνεται δαιμονοποιημένη. Το χειρότερο: στοχοποιημένη από καιρό. Και τώρα που έχει (για πόσο ακόμη;) τη δύναμη, εκδικείται με μένος τους ακαμάτηδες.

Δεν έχει μόνο κόμπλεξ απέναντι στους «νυχτόβιους» (ξεχνάει ότι τα βαριά και ανθυγιεινά νυχτοκάματα εκτός από χορεύτριες, μπουζουξούδες και barwomen, περιλαμβάνουν και γιατρούς, νοσοκόμους, εργάτες σε βιομηχανίες, ναυτικούς, μεταφορείς, οδοκαθαριστές, εργαζόμενους σε σώματα ασφαλείας). Αλλά και εμμονές συνδυασμένες με εκδικητικότητα. Γι’ αυτόν η Μύκονος είναι νησί-στόχος. Θα ήθελε να τη δει να βυθίζεται; Μπορεί. Δεν «πιάνω» το computerized μυαλό του. Ίσως επιφυλάσσει αυτή την τύχη και για την ηφαιστειογενή Σαντορίνη… Ποιος ξέρει; Πάντως με τις πρόσφατες αιφνιδιαστικές αλλοπρόσαλλες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις του, θα βουλιάξει οικονομικά τη Μύκονο και μαζί με τη Βασίλισσα του Τουρισμού και την Ελληνική Οικονομία.

ΥΓ. Εμείς στη Μύκονο θα βγούμε ξανά στον αφρό, γιατί έχουμε προγόνους καλούς Πειρατές όπως ο Καπετάν Μερμελέχας. Αυτός με τους φελλούς που έχει μαζέψει δίπλα του στο Μαξίμου, πόσο θα αντέξει πριν γίνουν βαρίδια και βουλιάξει μαζί τους;

Νίκος Καραχάλιος

Dimokrates.gr

Forum2020.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
MITSOTAKIS V,VENDETTA