To ΔΝΤ επιβεβαιώνει το antinews

00:27 8/4/2012 - Πηγή: Antinews

Οι θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το Πρόγραμμα και τις επερχόμενες ελληνικές εκλογές είναι ξεκάθαρες και δεν μπορεί να τις παραποιήσει (distort) κανείς, δήλωσε στο “Εθνος” ανώτερη πηγή, η οποία εξέφρασε έκπληξη και απογοήτευση για τον τρόπο παρουσίασης των δηλώσεων του εκπροσώπου Τζέρι Ράϊς, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, την Πέμπτη.

Η ανώτερη πηγή τόνισε ότι οι δηλώσεις του κ. Ράϊς είναι συγκεκριμένες, δημόσιες και επίσημες, και ομιλούν από μόνες τους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν συνιστούν

ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία, καθώς το Ταμείο σέβεται απόλυτα την ετυμηγορία των πολιτών στις χώρες όπου έχει κληθεί να βοηθήσει στην εφαρμογή των Προγραμμάτων, τα οποία επιλέγουν και προτείνουν οι κυβερνήσεις.

Η σημαντική πτυχή των δηλώσεων “κρύβεται” στη λέξη εντολή (mandate), που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του Ταμείου και η οποία υπονοεί -σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές- την ανάγκη να αποφασίσει ο ελληνικός λαός μέσω των εκλογών για τους πολιτικούς που θα κυβερνήσουν την Ελλάδα και για το μέλλον του Προγράμματος.

Διαβάστε τι γράψαμε το απόγευμα: Παιχνίδια του ΣΚΑΙ με το ΔΝΤ, τον Σαμαρά και την ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα