Άλλαξαν τα κόζια...

Η φράση λέγεται όταν θέλουμε να πούμε ότι άλλαξε η κατάσταση, υπό την έννοια όμως ότι κάποιος ή κάποιοι είχαν το πάνω χέρι και η δύναμη αυτή έχει μεταβιβαστεί σε διαφορετικά χέρια.

Η εμφαντική νίκη της Νέας Δημοκρατίας από την πανστρατιά των Ελλήνων, που καταψήφισαν την ολοκληρωτική νοοτροπία των αριστερών αλαζόνων, που εξαθλίωσαν την Ελλάδα, δεν είναι εξουσιοδότηση με λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση, για παλινωδίες και άκριτους πανηγυρισμούς.

Είναι η νίκη των ελεύθερα σκεπτόμενων Ελλήνων, που αποβλέπουν μέσα από

τις πολιτικές και την απελευθέρωση της αγοράς, από την μέγγενη και τον ασφυκτικό κλοιό της κρατικιστικής αντίληψης των απερχόμενων αριστερών, να δημιουργηθούν συνθήκες αναπτυξιακής πορείας της χώρας και της κοινωνίας.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και ηχηρά χειροκροτήματα των επαγγελματιών κλακαδόρων.

Χωρίς κομπορρημοσύνες, υπερβολές, αλαζονείες και απόσταση από το λαό.

Με δύναμη από το λαό, για το λαό με όλο το λαό μαζί στην αναδημιουργία.

Ο λαός δεν θέλει ψεύτικες υποσχέσεις για να του χαϊδεύουν τα αυτιά. Θέλει έργα και υποδομές για ανάπτυξη. Καλυτέρευση της ζωής του και κανονικότητα, γιατί αισθάνθηκε ρημαγμένος από τους πειραματισμούς των ανίδεων τυχοδιωκτών.

Ο πήχης των προσδοκιών του είναι υψηλός και δικαιολογημένα. Ξέρει να εκτιμά, να αποτιμά σωστά, να επιδοκιμάζει με ενθουσιασμό, αλλά και να τιμωρεί με αυστηρότητα.

Θέλει κεντρική διοίκηση, που να εξυπηρετεί τον πολίτη απρόσκοπτα, με σαφήνεια και χωρίς ατέρμονες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Είναι το μείζον πρόβλημα της εκτελεστικής εξουσίας. Η παροχή χαμηλού επιπέδου εξυπηρέτησης των δημοσίων υπηρεσιών. Η χρόνια πληγή της λειτουργίας του κράτους μας.

Οι Συριζαίοι αιώνια αμετανόητοι , θρασείς και αλαζόνες, έντεχνοι διαστρεβλωτές της αλήθειας, δεν ξεχνούν την πολιτική του μίσους και κάθε ημέρα, εκτοξεύουν απειλές και ανύπαρκτες αιτιάσεις κατά της κυβέρνησης. Με καμία δόση αλήθειας, γιατί ταυτίσθηκαν τόσο με το ψέμα, που κανείς δεν τους πιστεύει. Σύριζα και αλήθεια είναι έννοιες αντίθετες. Όπως ο διάβολος και το λιβάνι.

Πειράχθηκαν, λέει γιατί τους απέδωσαν σκωπτικά ότι «στου Μαξίμου το χασίσι το πουλάν με την οκά» και θίχθηκαν τόσο που μύριζε ο χώρος τσιγαριλίκια, που διέρρηξαν τα ιμάτιά τους.

Αλλά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ούτε ποτέ θα συνειδητοποιήσουν ότι πια δεν είναι στην εξουσία για να περιγελούν το λαό και ότι τα κόζια άλλαξαν.

Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τόσο καλύτερα θα προσαρμοσθούν σαν αντιπολίτευση, προσφέροντας αν αυτό είναι εφικτό με τις συνιστώσες τους, εποικοδομητικό κοινοβουλευτικό έλεγχο στην νέα κυβέρνηση, που δείχνει να θέλει κατά τη λαϊκή εντολή, να κάνει βήματα προόδου και ανάπτυξης για τη χώρα και το λαό της, που μέσα από συμπληγάδες την ανέδειξε, μεγάλη νικήτρια των εκλογών.

Ο καιρός του άτακτου αντάρτικου των πόλεων τελείωσε για την αριστερά. Αν θέλει να λειτουργήσει δημοκρατικά για το καλό της πατρίδας. Διαφορετικά θα παραμείνει οριστικά μέσα από τις πολιτικές εξελίξεις, σε ένα κόσμο που αλλάζει με ταχύτητα απροσμέτρητη, ερμητικά κλεισμένη στο ράφι της ιδεοληψίας της, σαν την γεροντοκόρη, που αρνήθηκε το γάμο, όταν οι συνθήκες την ευνοούσαν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα