Αλλάζει το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή λόγω Ημιμαραθωνίου

11:52 3/5/2014 - Πηγή: Antinews

Μια διαφορετική Κυριακή θα είναι αυτή για το κέντρο της Αθήνας. Ο 3ος Ημιμαραθώνιος που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 12.000 δρομείς αλλάζοντας για λίγες ώρες το κέντρο της πόλης.

Πυρήνας της διοργάνωσης η πλατεία Συντάγματος γύρω από την οποία θα γίνουν τρεις διαφορετικές εκκινήσεις και βέβαια αντίστοιχοι τερματισμοί .

Πιο συγκεκριμένα στις 8 το πρωί θα ξεκινήσει μπροστά από το μνημείο του

Άγνωστου Στρατιώτη ο Ημιμαραθώνιος των 21 χλμ. και μαζί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου για αθλητές και μόνο. Ένα τέταρτο αργότερα θα δοθεί από το ίδιο σημείο η εκκίνηση του αγώνα 3 χλμ. για τους λιγότερο δρομείς , αυτούς που θέλουν ακόμη και να κάνουν μια απλή βόλτα στο κέντρο της πόλης ενώ τέλος στις 10:30 από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος επί της Φιλελλήνων στο ύψος της Όθωνος θα δοθεί η Τρίτη και τελευταία εκκίνηση για τα 5 χλμ. όπου αναμένεται και η μαζικότερη συμμετοχή αφού οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 6 χιλιάδες.

Ο φετινός 3ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας καθώς και οι παράλληλοι αγώνες του αναμένεται να δημιουργήσουν μια αύξηση συμμετοχής σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό αγώνα που φτάνει το 40% γεγονός που δείχνει την ανάγκη και την διάθεση των πολιτών της πρωτεύουσας να αθληθούν και να διασκεδάσουν μεταμορφώνοντας την Αθήνα σε ένα απέραντο στάδιο.

Μια Αθήνα που την Κυριακή το πρωί θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες και προσβάσιμη από τα Μέσα σταθερής τροχιάς Τραμ και Μετρό προκειμένου άπαντες, δρομείς και συνοδοί να μετακινηθούν χωρίς προβλήματα. Για τα ΙΧ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία σύμφωνα με τις οποίες θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις 07:00 ως τις 12:00 στους δρόμους που περικλείουν τον γνωστό Δακτύλιο ενώ στην Λεωφόρο Αμαλίας όπου θα στηθεί η αψίδα της εκκίνησης και του τερματισμού η κυκλοφορία θα διακοπεί από τις 04:00 τα ξημερώματα.

Στην προσπάθεια για να στεφθεί από επιτυχία η διοργάνωση συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας που με απόφασή του θα ανοίξει τα καταστήματα μια ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη , από τις 11 δηλαδή στις 12 ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα και οι δρομείς και όσοι κατέβουν στο κέντρο για να κάνουν τα ψώνια τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα