Αν προταθεί για Πρόεδρος ο Γλέζος, ο Μίκης ή ο... Σκουρλέτης ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέλει εκλογές;

«Δεν μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τον κ. Σαμαρά... Για να υπηρετήσει τι; Τη στρατηγική ουσιαστικά των δανειστών; Για το θέμα του χρέους, ούτε υπαινικτικά από την κυβέρνηση δεν έχει διατυπωθεί μια άλλη προσέγγιση. Ούτε υπαινικτικά…».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αποδεικνύοντας

για άλλη μια φορά την ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια που γίνεται, αλλά περιχαρακώνεται στις κομμουνιστικές καταβολές της.

Και στο κάτω – κάτω ποιος ρώτησε τον Σκουρλέτη; Ποιος είναι ο κάθε Σκουρλέτης που χαρακτήριζε τα ξύλινα γκλομπ και τις μολότοφ «είδη οικιακής χρήσης».

Και σιγά μην καθίσει ο Σαμαράς μαζί τους.

Αλλά δεν έμεινε εκεί, είπε κι άλλα χειρότερα. Σχετικά με τα σενάρια για βουλευτές εκτός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που φέρονται έτοιμοι να συνδράμουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές τόνισε:

«Υπάρχει αρκετό παρασκήνιο από το οποίο αναδύεται ένα τέτοιο άρωμα. Και είναι θεμιτό να υπάρχουν μετακινήσεις, αλλά όταν αυτό γίνεται ερήμην πραγματικών καταστάσεων και είναι αποτέλεσμα ενός παρασκηνίου, κάποιων μηχανορραφιών, τότε αντιλαμβάνεστε ότι δεν αντιστοιχούν σε πραγματικές κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες. Είναι «τσιμπολόγημα», δηλαδή, από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους που περνάνε δύσκολες ώρες για να φτιαχτεί πάση θυσία μια νόθα προεδρική πλειοψηφία με στόχο να μην πάμε σε εκλογές» δήλωσε μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Δηλαδή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Σκουρλέτη το να μην πάμε σε πρόωρες εκλογές είναι μηχανορραφίες. Αλλά να κάνουμε κι ένα ερώτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση; Αν όλα τα κόμματα προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μανόλη Γλέζο, τον Μίκη Θεοδωράκη ή τον... Πάνο Σκουρλέτη, ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει; Θα ψηφίσει για να βγει Πρόεδρος ή θα πάμε σε πρόωρες εκλογές;

Για δε το ενδεχόμενο συνεργασιών ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ως προς τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλο, νομίζω ότι στερούνται της πολιτικής φερεγγυότητας. Δεν μπορούν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστήσει στην υλοποίηση του μνημονίου και των πολιτικών του, σήμερα έτσι πολύ εύκολα να λένε ότι, «τι να κάνουμε ας το δούμε και λίγο αλλιώς». «Δεν βλέπω τώρα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, να υπάρχει μια τέτοιου είδους πολιτική βάση, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρήσει ότι μπορεί να είναι συνομιλητής του το ΠΑΣΟΚ ή η ΕΛΙΑ. Αντίθετα, ο συγκεκριμένος χώρος έχει δορυφοροποιηθεί σε σχέση με τη ΝΔ και έχει κάνει τα πάντα, για να αποδεχθεί τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική και τις πολιτικές λιτότητας».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα