Ανασχηματισμός θα γίνει όταν κρίνει σκόπιμο ο Σαμαράς

Ορισμένες φορές σηκώνουμε κι εμείς τα χέρια ψηλά με την τρικομματική κυβέρνηση. Εκεί που λέει να ησυχάσει από τους τροικανούς και τις δόσεις ώστε να φάμε και το αρνί με περισσότερη όρεξη, να’ σου ένας καυγάς για το αν θα γίνει ανασχηματισμός και πότε. Κι αυτό επειδή ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συστήσει 6 θέσεις αναπληρωτών υπουργών που άγνωστο είναι αν θα τις χρησιμοποιήσει. Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί και θέλει λιτό κυβερνητικό σχήμα, αλλά την ίδια στιγμή

θα ήθελε περισσότερα στελέχη του στην κυβέρνηση. Οξύμωρο αλλά ενδεικτικό της ασάφειας θέσεων στην Ιπποκράτους.

Από την άλλη, απ’ όσο ξέρουμε ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστική απόφαση του πρωθυπουργού κι επίσης ποτέ δεν προαναγγέλλεται. Επομένως, πρώτον ας μην αδημονούν ορισμένοι υπουργοί που φοβούνται μήπως χάσουν τη θέση τους γι’ αυτό και δεν εργάζονται με ζήλο. Κι ας μη ράβουν υπουργικά κοστούμια άλλα στελέχη από τα τρία κόμματα που νομίζουν ότι θα είναι αυτοί οι σωτήρες.

Η σωτηρία της χώρας γίνεται με ομαδική προσπάθεια κι όχι με το να φτιάχνει ο καθένας το δικό του καπετανάτο.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που βλέπει ο Αντ. Σαμαράς, αυτό που βλέπουν και οι περισσότεροι, είναι ορισμένες δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα. Κάποιοι υπουργοί και υφυπουργοί έχουν πρόβλημα και πρέπει να αντικατασταθούν και κάποιοι άλλοι ίσως αλλάξουν θέση ή χάσουν κάποιες από τις αρμοδιότητές τους. Η ουσία είναι πως ότι γίνει θα πρέπει να είναι για καλό. Όπως όλα δείχνουν, αν και πάντα υπάρχει το σενάριο του αιφνιδιασμού, ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά το Πάσχα. Και μην είναι κανείς σίγουρος ότι θα είναι μεγαλύτερο το κυβερνητικό σχήμα επειδή προβλέπονται πλέον άλλοι 6 αναπληρωτές υπουργοί. Εκεί μπορεί να υπάρξει έκπληξη. Πάντως, με τόσα θέματα να είναι ανοικτά σε όλους τους τομείς είναι δύσκολο να επιλεγεί μια ολιγομελής ομάδα που θα αναλαμβάνει πολλά χαρτοφυλάκια. Αυτό το σχήμα δεν τραβάει, το βλέπουμε με το πολυ-υπουργείο Ανάπτυξης, Μεταφορών και Δικτύων και τον Κ. Χατζηδάκη που τρέχει από τη μια για τα μέτρα ανάπτυξης, από την άλλη για τους αυτοκινητόδρομους και από την άλλη για το μετρό. Με μισές δουλειές… ολόκληρη δουλειά δε γίνεται επομένως, λογικό είναι ότι αυτό το υπουργείο θα «σπάσει» στα δύο.

Όσο για την ονοματολογία που διαρρέεται, δεν έχει νόημα να γραφτεί κάτι παραπάνω. Οι υπουργοί ξέρουν τι… ξέρει ο Αντ. Σαμαράς. Επίσης, γνωρίζουν και τα ικανά στελέχη των τριών κομμάτων αν είναι σε θέση να προσφέρουν κυβερνητικό έργο. Άλλωστε, όλοι έχουν καταλάβει ότι αν αυτή η κυβέρνηση αποτύχει, θα πάνε όλοι στο βυθό και κανείς δε θα διασωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα