Ανεύθυνες διαρροές

Φωτομοντάζ από Πρώτο Θέμα

Γράψαμε προχθές ότι σύμφωνα με πληροφορίες,  η πραγματική λίστα του ΣΔΟΕ περιέχει ονόματα εν ενεργεία και τέως υπουργών, νυν και τέως βουλευτών και γενικών γραμματέων. Οι πολιτικοί προέρχονται κυρίως από τα δύο μεγάλα κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, και τουλάχιστον ένα πρόσωπο είναι στέλεχος άλλου μεγάλου κόμματος. Μεταξύ αυτών, υπάρχει και πολιτικός, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε άλλη, πρόσφατη, μεγάλη υπόθεση.

Όχι

μόνο εμείς, αλλά ολόκληρη η πιάτσα γνώριζε (άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο) τα ονόματα, αλλά κανείς δεν έπαιρνε την ευθύνη για την δημοσίευσή της πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, οι οποίοι υποθέτουμε ότι ήταν οι …τυχεροί των διαρροών, διότι αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε βρισκόμαστε ενώπιον σοβαρών εξελίξεων.

Έτσι μετά τις αποκαλύψεις του Σαββατοκύριακου διέρρευσε χθες μια λίστα που αποδίδεται στο ΣΔΟΕ και η οποία περιλαμβάνει ονόματα πολιτικών προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις φορολογικών παραβάσεων και παράνομου πλουτισμού. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι κυκλοφόρησαν διάφορες εκδοχές της επίμαχης λίστας, στην οποία άλλοτε εμφανίζονται 36 ονόματα και άλλοτε 32 ή 40, από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Κατ’ αρχάς, όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο “ΕΤ” το ΣΔΟΕ οφείλει επιτέλους να δηλώσει επισήμως εάν ισχύουν οι συγκεκριμένες λίστες και να εξηγήσει εάν έπρεπε να διαρρεύσουν πριν ολοκληρωθεί η έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες που υπάρχουν για τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτές και οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, προέρχονται από ανώνυμες καταγγελίες.

Από εκεί και πέρα, το ΣΔΟΕ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ενδελεχή έλεγχο των υποθέσεων αυτών για την πλήρη διαλεύκανσή τους, ώστε, εφόσον προκύψουν για κάποιους επιβαρυντικά στοιχεία, να στείλει τους σχετικούς φακέλους στη Δικαιοσύνη και, βεβαίως, να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων όσοι αποδειχθεί ότι παρανόμησαν. Διαφορετικά, θα συνεχίζεται η σπίλωση υπολήψεων και θα πλανάται στον αέρα με τη μέθοδο της «λάσπης στον ανεμιστήρα» η υπόνοια της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, που μπορεί να αποδειχθούν αθώα.

Keywords
Τυχαία Θέματα