Αντιβίωση … Παπαδημοξίλ στο σύστημα!

Πολλές αναρτήσεις , πολλά και αξιόλογα σχόλια στο antinews μιλούν για την πασιφανή οικονομική, θεσμική, πολιτική,  πολιτιστική  μας χρεοκοπία.

Οι πολίτες αυτής της χώρας,  όλοι εμείς παρακολουθούμε ανήμποροι να αντιδράσουμε, τρομαγμένοι, απογοητευμένοι, αποχαυνωμένοι, εξοργισμένοι τα τρέχοντα.

Μια μερίδα πολιτικών της καρέκλας παριστάνει το δίχτυ του τέννις, κάποιοι άλλοι δεν προλαβαίνουν να αποκρούουν τις μπαλιές  και κάποιοι τεχνοκράτες

παριστάνουν τον κόουτς σε ένα παιχνίδι που είναι στημένο.

Πώς λοιπόν θα ανακάμψουμε; Απ’ τις αγορές δεν μπορούμε πλέον να δανειστούμε. Και πώς να μπορούμε μετά την απαξιωτική  τοποθέτηση του ΓΑΠ για την Ελλάδα , αλλά και τις ανάποδες στροφές της κυβέρνησής του που μας έβγαλαν έξω απ’το δρόμο; Τα ομόλογά μας πήραν την κατρακύλα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε για χαρτί τουαλέτας όπως παλιότερα οι εφημερίδες! Τρυπούν εύκολα.

Τις τύχες αυτής της δύστυχης πατρίδας και του λαού της τις ορίζουν τοποτηρητές τραπεζίτες , οι οποίοι κάθε άλλο παρά για τη χώρα νοιάζονται. Καταντήσαμε σαν χώρα να ζητάμε τη σύριγγα με τη δόση μας, για να «στανιάρουμε»  λίγο και ξανά φτου κι απ’την αρχή για την επόμενη δόση, δίνοντας  προς τούτο ψυχή και σώμα! Τα δίνουμε όλα! Ακόμα και την περηφάνια μας! Πολιτική, οικονομική και εθνική κυριαρχία πάπαλα!

Απλώνουμε το χέρι για ψίχουλα αλλά κανείς δε μας δίνει. Ας προσέχαμε.

Και πάνω σ’ όλα αυτά έχουμε και τους καλαμοκαβαλάρηδες  να επιτίθενται πού; Σ’ αυτούς που μπορούν να δώσουν ελπίδα. Έστω και μικρή! Κι εκεί που ήταν απ’το φόβο τους χεσμένοι και η δυσοσμία έφτανε παντού, πήραν  Παπαδημοξίλ αντιβίωση και αναθάρρεψαν!

Το μόνα που απομένει μέσα σ’ αυτή τη δυσοσμία,  είναι να αντιδράσει  ο αξιοπρεπής αυτός λαός με τα αντισώματα που κουβαλάει στο DNA του και να βρει αυτούς που μπορούν να τον βγάλουν σιγά σιγά στο καθαρό ξέφωτο. Αυτός ο λαός αξίζει να ζει σε μια καλύτερη Ελλάδα. Κι ας αφήσει στην άκρη το σκουπιδαριό και τους καλάμιους ιππείς , να αναρωτιούνται όπως η μύγα του Αισώπου: «Πω πω τι σκόνη σήκωσα, είπε η μύγα που καθόταν στο πίσω μέρος του άρματος!».

danaos

Keywords
Τυχαία Θέματα