Αντώνη, κάν’ το όπως το 2009!

 Του Κώστα Ροδινού

Μόλις είχε τελειώσει η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον ANT1 μου τηλεφώνησε  θυμωμένος ένας φίλος, που  με …απειλεί ότι θα ψηφίσει Καμμένο: «Γιατί όλα αυτά τα πράγματα δεν βγήκε να τα εξηγήσει ο Σαμαράς  τον περασμένο Νοέμβριο;»

«Την ίδια απορία έχω και εγώ»! Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ

διέπραξε το λάθος να θεωρήσει τους ψηφοφόρους της  …δεδομένους! Η χρόνια ασθένεια της παράταξης! Ελπίζω να έλαβαν το μήνυμα, έστω και αργά.

Η νέα εκδοχή του  «λεφτά υπάρχουν»

Νομίζω ότι το  νεόκοπο φαινόμενο των “Ανεξάρτητων” εξηγήθηκε επαρκώς εδώ: «Ο στοχευμένος κατακερματισμός της κεντροδεξιάς», και «Μοναδικός στόχος του κόμματος Καμμένου είναι να μην κυβερνήσει η ΝΔ».

Πρόκειται για μια κακόγουστη επανάληψη του «λεφτά υπάρχουν»! Οι “Ανεξάρτητοι” μας λένε τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο, ελπίζοντας  να ξεγελάσουν τον κόσμο!

Εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι πρόκειται για   ένα  ανεύθυνο μόρφωμα,  με  παρωχημένο,  λαϊκίστικο  λόγο,  χωρίς φαντασία. Αφόρητες γενικότητες και κοινότυπα συνθήματα. Αν η ΝΔ είχε εξηγήσει πειστικότερα τους λόγους που την οδήγησαν να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Όχι πως δεν θα εκδηλωνόταν η πρωτοβουλία του Καμμένου. Ήταν έτοιμος από  καιρό. Αφορμή ζητούσε. Το ίδιο ισχύει και για μερικούς εκ των βουλευτών που τον ακολούθησαν. π.χ. Ο κ. Μαρκόπουλος ήταν χολωμένος που δεν έγινε  νούμερο 2  μετά τον Πρόεδρο! Στη συνέχεια γιατί δεν επελέγη  Γραμματέας.  Η κ. Κουντουρά, γνώριζε  ότι δεν εκλεγόταν. Το ίδιο γνώριζαν και ο κ. Μελάς και ο κ. Ζώης. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα είχαν ζητήσει να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια  νέοι υποψήφιοι για να ….διευκολυνθεί η εκλογή τους! Πλειοδοτούν  σε πατριωτισμό ελπίζοντας στην  εκλογική τους διάσωση!

Ο ορυμαγδός δημοσκοπήσεων και σενάρια συγκυβέρνησης

Το Σαββατοκύριακο ο ελληνικός λαός δέχθηκε μια ομοβροντία δημοσκοπήσεων  οι οποίες, κατά έναν …περίεργο τρόπο, κατέληγαν στα ίδια συμπεράσματα! Λες και  τις είχαν παραγγείλει οι ίδιοι άνθρωποι!

Πρώτον, η ΝΔ προηγείται μέν, αλλά τα ποσοστά της, εξ αιτίας του Καμμένου,  συρρικνώνονται. .

Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ, υπό τη …στιβαρή ηγεσία του Βενιζέλου, βελτιώνει την επίδοσή του και όπως μας ανακοίνωσε έμπλεος χαράς ο κ. Πρετεντέρης «καθαρίζει τη δεύτερη θέση»!

Τρίτον, οι δημοσκοπικές επιδόσεις της ΔΗΜΑΡ και του Καμμένου  καθιστούν αδύνατη την αυτοδυναμία. Για «βαβέλ» έκανε λόγο το ΒΗΜΑ.

Η λύση του προβλήματος, λοιπόν, κατά τον καθεστωτικό τύπο είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κάτι που ικανοποιεί και τους ..δανειστές μας! Εμφανίζεται τώρα και ως …θέληση του ελληνικού λαού!

Τι μας λένε οι δημοσκοπήσεις;

Ο αείμνηστος Θ. Κανελλόπουλος έλεγε  ότι  τις δημοσκοπήσεις κάποιοι τις χρησιμοποιούν όπως ο μεθυσμένος την κολόνα της ΔΕΗ! Οχι για να φωτιστούν, αλλά για να στηριχτούν!  Η συγκυβέρνηση προωθείται από ισχυρά κέντρα, εσωτερικά και …εξωτερικά. Και από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που αναπαλαιώνεται ταχύτατα.

Keywords
Τυχαία Θέματα