Απειλή για τους Ρεπουμπλικάνους ο “μπαμπούλας της Ευρώπης”

08:52 8/3/2012 - Πηγή: Antinews

Η Ευρώπη είναι ο τόπος όπου ξεμπερδεύουν με τους ανήμπορους ηλικιωμένους, και όπου οι καπετάνιοι των κρουαζιερόπλοιων είναι οι πρώτοι που τα εγκαταλείπουν σε περίπτωση ατυχήματος.

Η Ευρώπη είναι ο τόπος όπου το ευρώ συνεχίζει να απειλεί τον υπόλοιπο  κόσμο, και όπου η οικονομία στραγγαλίζεται από ένα επιβαρυμένο, και υπερβολικά ακριβό κοινωνικό κράτος.

Το χειρότερο από όλα, είναι ότι η Ευρώπη αποτελεί τόπο όπου το μέλλον των νέων έχει ήδη θυσιαστεί.

Παρά τα 65 χρόνια καλής και πιστής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, σήμερα οι

Ευρωπαίοι σύμμαχοι των Αμερικανών λοιδορούνται καθημερινά από τους υποψήφιους για την αμερικανική προεδρία, οι οποίοι δεν παραλείπουν να τους «μαστιγώνουν» σε κάθε ευκαιρία.

Είθισται σε κάθε προεκλογική εκστρατεία, οι υποψήφιοι να επιτίθενται σε άλλους πολιτικούς, και ο Rick Santorum σίγουρα δεν είναι ο πρώτος που υπερβάλλει, αγνοώντας την πραγματικότητα, όταν κατηγορεί τους Ολλανδούς ότι «εξολοθρεύουν» τους ηλικιωμένους τους, λόγω της νέας νομοθεσίας περί ευθανασίας που πρόσφατα ψήφισαν.

Τέτοιου είδους υπερβολές είναι πλέον συνηθισμένες στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, με κεντρικό άξονα τους την λύπη για την Ευρώπη, η οποία πλέον φαίνεται πως δεν έχει καμιά σημασία!

Η Κίνα, η Ρωσία, και η Βραζιλία απασχολούν ιδιαίτερα τους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους, οι οποίοι δεν είναι σίγουροι αν οι ανερχόμενες αυτές χώρες  αποτελούν απειλή, ή ευκαιρία. Όπως και να είναι, τις θεωρούν ως το μέλλον, σε αντίθεση με την Ευρώπη την οποία κατατάσσουν στο παρελθόν. Η Ευρώπη δεν αναφέρεται καν, ενώ η ευρωπαϊκή προσέγγιση των πραγμάτων, αναφέρεται μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Όπως το θέτει ο Mitt Romney: «Ότι λειτουργεί εκεί, δεν θα λειτουργήσει εδώ…».

Το κοινωνικό κράτος της ΕΕ αποτελεί καθημερινά στόχο των πολιτικών αντιπάλων του Ομπάμα.

Σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικάνους, ο Ομπάμα εμπνέεται από τους Ευρωπαίους, και θέλει να εφαρμόσει πολιτικές που θα στερήσουν τους φιλελεύθερους πολίτες από τα χρήματά τους, για τα οποία δούλεψαν σκληρά, αναγκάζοντας τους να τα αναδιανείμουν μέσω των κρατικών φόρων σε άλλα κοινωνικά στρώματα.

Σε κάθε φάση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Mitt Romney καταγγέλλει το κοινωνικό κράτος, τονίζοντας πως «διαφθείρει το αμερικανικό πνεύμα», μέσα σε γενική επικρότηση από πλευράς του ακροατηρίου του.

Εν ολίγοις, όποιος είναι υπέρ της Αμερικής, θα πρέπει εξ ορισμού να είναι και κατά της Ευρώπης. Αυτό είναι το πνεύμα της προεκλογικής εκστρατείας, που δίνει πόντους στον Mitt Romney.

Ένας άλλος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, ο Newt Gingrich, το πάει ακόμη παραπέρα, χαρακτηρίζοντας τον Ομπάμα ως «Ευρωπαίο σοσιαλιστή», που έχει σκοπό να επιβάλλει μια εχθρική ιδεολογία στους Αμερικανούς πολίτες.

Η αλήθεια είναι μια πολύ ελαστική έννοια στις προεκλογικές εκστρατείες. Στην πραγματικότητα, η Ολλανδία δεν δολοφονεί τους ηλικιωμένους, η Ευρώπη δεν είναι ο σοσιαλιστικός παράδεισος, ο Ομπάμα δεν είναι αριστερός, και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι μεταμφιεσμένοι

Keywords
Τυχαία Θέματα