Από τα έδρανα στον… εξώστη γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Ηχηρά ονόματα, κατά κύριο λόγο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που καταποντίστηκε στις εκλογές της Κυριακής, μένουν εκτός της νέας Βουλής. Πρώην κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ιστορικά στελέχη του Κινήματος,

αλλά και η εκπρόσωπος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν, καθώς το ΠΑΣΟΚ, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχασε τα 2/3 της δύναμής του σε ολόκληρη την επικράτεια, με αποτέλεσμα να… κερδίσει 33 έδρες, έναντι 41 εδρών τον Μάιο και 160 εδρών τον Οκτώβριο του 2009, όταν και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας και την ώρα που οι έδρες ανά την επικράτεια για κάθε κόμμα έπαιρναν την τελική τους μορφή, το ΠΑΣΟΚ έχασε μία έδρα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την οποία καρπώθηκε το ΚΚΕ. Αποτέλεσμα αυτής της ανατροπής ήταν να μείνει εκτός Κοινοβουλίου η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Την έδρα κατέλαβε το ΚΚΕ και βουλευτής εξελέγη τελικά ο Θανάσης Παφίλης.

Ωστόσο, η Ιπποκράτους είδε και άλλα κορυφαία στελέχη της να μην κατορθώνουν θα εκλεγούν.

-Στην Α’ Αθήνας, εκτός Κοινοβουλίου έμειναν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Παντελής Οικονόμου και ο Χρήστος Παπουτσής.

-Στη Β’ Αθήνας δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν ο Δημήτρης Ρέππας, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, η Μιλένα Αποστολάκη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

-Στη δεύτερη Περιφέρεια του Πειραιά δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν ιστορικά στελέχη του Κινήματος, όπως ο Δημήτρης Λιντζέρης και ο Γρηγόρης Νιώτης.

Εκτός Κοινοβουλίου έμειναν και ο Μανώλης Οθωνας (το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε έδρα στο νομό Ρεθύμνου) και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στο νομό Λασιθίου, καθώς το Κίνημα, σε ένα παραδοσιακό κάστρο του, δεν κατόρθωσε να κερδίσει καμία έδρα.

Ακόμα μία κοινοβουλευτική θητεία κέρδισε στο… νήμα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, που πήρε την τελευταία στιγμή έδρα στη Β’ Αθήνας, όπου έμεινε εκτός ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παπαθανασίου. Στα βουλευτικά έδρανα επιστρέφουν η Αντζελα Γκερέκου (στο νομό Κερκύρας) και ο Νίκος Σηφουνάκης, που κέρδισε έδρα στη Λέσβο, την οποία έχασε, αν και σε παραδοσιακό του προπύργιο, το ΚΚΕ.

(από τον Ελεύθερο Τύπο)

Keywords
Τυχαία Θέματα