Από το ΠΑΣΟΚ της Χαριλάου Τρικούπη στην …. εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη

Όταν ο Βενιζέλος ξεφεύγει…

 

Από τα πρακτικά της χθεσινής συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής:

 Ευ. Βενιζέλος: «Όταν έχουμε απέναντί μας αυτό το τείχος δημαγωγίας και ανευθυνότητας, αυτή την τυφλότητα του πολιτικού συστήματος είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε εμείς αυτόν το σταυρό του μαρτυρίου. Όποιοι εκμεταλλεύονται τον πόνο του

ελληνικού λαού, τις θυσίες του, προκειμένου να παίξουν ένα φθηνό κομματικό και εκλογικό παιχνίδι, είναι υπόλογοι και πολιτικά και ιστορικά.

Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Ντροπή!

Ευ. Βενιζέλος: Χρησιμοποιείτε τον εργαζόμενο, τον άνεργο και τον συνταξιούχο ως όμηρους στα κομματικά σας παιχνίδια. Παίζετε με τη φωτιά. Παίζετε εν ου παικτοίς. Δεν έχετε συνείδηση των κινδύνων που αυτή τη στιγμή απειλούν τη χώρα. Πρέπει να σταματήσει αυτό το φεστιβάλ ιστορικής και πολιτικής ανευθυνότητας!

Μ. Κεφαλογιάννης: Λυπάμαι και για εσάς, κύριε Αντιπρόεδρε, γιατί το ύφος των λεγομένων σας μου θύμισε καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης και τους ηγέτες τους, πριν την κατάρρευση. Και αυτό είναι που σας περιμένει στο μέλλον!

Πάνω, λοιπόν, από δεκατρείς κραυγαλέες περιπτώσεις αντισυνταγματικότητας περιέχει το σχέδιο νόμου.

Σπ. Χαλβατζής: Πέρα από επιμέρους ζητήματα, αυτό το νομοσχέδιο είναι εχθρικό, είναι καταστροφικό για το σύνολο των εργαζομένων. Με αυτό το νομοσχέδιο, το λεγόμενο «ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο», επιχειρείτε να βάλετε μια ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ενεργείτε αντισυνταγματικά.

Μ. Κεφαλογιάννης: Επειδή αναφερθήκατε  σε δεξιά και αριστερά, θέλω να σας πω ότι μας έχετε προ πολλού προσπεράσει. Και δυστυχώς –γιατί πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μέσα στη Βουλή- στη Βουλή έχουμε τρεις δεξιές: Έχουμε τη δεξιά του κεφαλαίου, που είστε εσείς.  Έχουμε τη λαϊκή ή λαϊκίστικη δεξιά, που είναι το ΛΑΟΣ και έχουμε και την παραδοσιακή ή αδέξια δεξιά, που είμαστε εμείς. Εσείς είστε  η δεξιά της δεξιάς μας! Ως δεξιά της δεξιάς μας φέρεστε, αλλά αντιγράφετε σειρά παρά σειρά. Γι’ αυτό και τα αποτελέσματα στην οικονομική σας πολιτική είναι αυτά που βλέπετε και εσείς.

Χρ. Πρωτόπαπας: Υπάρχει και η Δεξιά του Κυρίου, που ελπίζω να μας φωτίσει, κυρία Πρόεδρε!

Αντικοινοβουλευτικός

Keywords
Τυχαία Θέματα