Απροκάλυπτη παρέμβαση της Μέρκελ στα εσωτερικά της χώρας

«Έλληνες, κάντε ισχυρή κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου αλλιώς δε θα έχετε μέλλον εντός του ευρώ». Αυτό ήταν λίγο – πολύ το μήνυμα που έστειλε στη χώρα η Αγκελα Μέρκελ κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της για την παρατεταμένη ακυβερνησία στην Ελλάδα

αλλά ουσιαστικά έδωσε τελευταία διορία ενός μηνός προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Η Μέρκελ φέρεται επίσης να είπε στον κ. Παπούλια ότι η Γερμανία πρέπει να προετοιμάζεται για μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας και επιστροφή στη δραχμή, αν και θεωρεί ότι μόνο μέσα στην Ευρώπη θα λύσει τα προβλήματά της.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών στο μήνυμά του προς τον Έλληνα ομόλογό του Πέτρο Μολυβιάτη.

Το σχήμα λόγου «ισχυρή κυβέρνηση» χρησιμοποίησε και η εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών . Απαντώντας στο ερώτημα, αν το Βερολίνο κάνει προετοιμασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η απάντηση της ήταν, ότι η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται για την παραμονή της σε αυτήν. «Είναι λυπηρό όμως, που δεν έγινε δυνατή η συγκρότηση ισχυρής κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει να είναι το μέλημα των επόμενων εκλογών» είπε. Το Βερολίνο, πρόσθεσε, αντιμετωπίζοντας με αίσθημα ευθύνης το θέμα, είναι υποχρεωμένο να προετοιμαστεί για κάθε τυχόν εξέλιξη στην Ελλάδα.

Πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, στην αρχή της κρισιμότατης νέας εκλογικής αναμέτρησης. Και να μη σπεύσουν διάφοροι από  το χώρο των πρώην κομμάτων εξουσίας να αναθαρρήσουν από την “στήριξη” που τους δίνει υποτίθεται η Μέρκελ μιλώντας για την ανάγκη ανάδειξης “ισχυρής κυβέρνησης”. Γιατί μάλλον τον Τσίπρα ευνοεί η παρέμβασή της. Απλά, επειδή προσθέτει στην αγανάκτηση των Ελλήνων και τον αντιγερμανισμό.

Όπως διαβάζουμε εξάλλου, ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος ξεκινά τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να τους ενημερώσει.

Άλλο φάουλ. Γιατί δεν λέει απευθείας στον λαό ο κ. Παπούλιας τι του είπε η κ. Μέρκελ;

Keywords
Τυχαία Θέματα