Ας μην αγχώνονται οι… γείτονες

20:02 8/2/2024 - Πηγή: Antinews

Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Σε μια από τις υποδειγματικές εκπομπές του στους «Πρωταγωνιστές», ο Σταύρος Θεοδωράκης (έκανε και τέτοιες όταν άφηνε στην μπάντα τον ανυπόφορο ναρκισσισμό του) ασχολήθηκε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στους αθηναϊκούς δρόμους συμπολίτες μας με προβλήματα αναπηρίας.

Θυμάμαι ακόμα έναν τυφλό που δήλωσε χωρίς δεύτερη σκέψη ότι αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο είναι οι ακαθαρσίες των σκύλων, τις οποίες οι ασυνείδητοι κηδεμόνες τους αποφεύγουν μεγαλοπρεπώς να μαζέψουν από τα πεζοδρόμια, επειδή σιχαίνονται να ανταποκριθούν σε αυτή την ελάχιστη

υποχρέωση για την προστασία της δημόσιας υγιεινής.

Δεν είναι ανάγκη να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες και να γίνουμε πιο αναλυτικοί για τους λόγους που ο άνθρωπος αυτός έλεγε τον καημό του. Οφείλουμε όμως να επιμείνουμε στην ασυνειδησία πολλών -κατ’ όνομα μόνο- φιλόζωων, οι οποίοι με την άθλια συμπεριφορά τους μετατρέπουν καθημερινά τους δρόμους στις γειτονιές σε αληθινά ναρκοπέδια.

Δυσφημούν με τον τρόπο τους όλους τους κανονικούς ανθρώπους οι οποίοι δεν νοιάζονται μονάχα για τα αδέσποτα ζωάκια που υιοθετούν από δομές φιλοξενίας, αλλά σέβονται εμπράκτως τα δικαιώματα των άλλων συμπολιτών που τυχαίνει να αγαπάνε εξίσου τα ζώα, χωρίς να δηλώνουν φιλόζωοι.

Μια τελευταία κουβέντα, επιφανειακά άσχετη, η οποία πάει λίγο παρακάτω το θέμα και αφορά όσους ισχυρίζονται ότι οι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς αδιαφορούν για την κοινωνία: διάβαζα τις προάλλες το άρθρο ενός ανθρώπου που γνώρισα στην επαγγελματική κινητικότητα. Μονήρης, βλοσυρός και μονόχνοτος, έχοντας διαρκώς αυτόν τον μονίμως εχθρικό σπινθήρα στο βλέμμα που τον κρατούσε σε διαρκή ετοιμότητα να κατακεραυνώσει οποιονδήποτε είχε διαφορετική άποψη από τη δική του, ανέλυε τις προάλλες το Δημογραφικό. Όσα μέτρα πρότεινε με άφησαν απολύτως ασυγκίνητο.

Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι το αδιάφορο και εχθρικό κράτος αντιμετωπίζει όσους έχουν παιδιά ως εισοδηματίες… Όταν μια οικογένεια αποκτά το πρώτο της παιδί, οι αγρυπνούσες υπηρεσίες του Δημοσίου, με πρώτη την Εφορία, στέλνουν το πρώτο βλοσυρό προειδοποιητικό μήνυμα. Άμα, δε, κάνουν την αποκοτιά να τολμήσουν και δεύτερο τέκνο, έρχεται το κράτος και λέει με μοχθηρία στους άμοιρους γονείς -οι οποίοι, αν εργάζονται και οι δύο, δεν έχουν πού να αφήσουν τα τρυφερά βλαστάρια τους- «δεν βάλατε μυαλό την προηγούμενη φορά. Τώρα θα πρέπει να πληρώσετε κάτι παραπάνω».

Καμία βοήθεια, καμία αρωγή, ούτε καν ένα συγκαταβατικό βλέμμα ή ένα φιλικό χτύπημα συμπαράστασης στον ώμο. Στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως τεκμήρια! Το λοιπόν, και για να μη μακρηγορούμε, ο εν λόγω φωστήρας και… δεινός οικονομικός αναλυτής, του οποίου τα άρθρα αναμεταδίδονται ευρέως στο διαδίκτυο, μεταξύ των μέτρων για την ανάσχεση της εθνικά ολέθριας υπογεννητικότητας προτείνει να φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων, διότι, όπως λέει, η κατοχή τους αποθαρρύνει τα νέα ζευγάρια από την τεκνοποίηση!

Έχω προσωπικώς καταλήξει ότι δεν είναι ανάγκη να βιάζεται το εχθρικό καθεστώς της Τουρκίας. Σε λίγες δεκαετίες, κάτι αμελητέο στον ιστορικό χρόνο, η Ελλάδα θα καταρρεύσει οικειοθελώς, χωρίς έξωθεν απειλή…

The post Ας μην αγχώνονται οι… γείτονες appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα