Ας υποδεχθούμε την κ. Μέρκελ πρωτότυπα, ανεμίζοντας C-Doppelstander

Αγαπητό Antinews,

Παίρνω το θάρρος να σας στείλω αυτήν την επιστολή υποπτευόμενος -όμως κι εσείς- ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα αντιμετωπίσει εκτεταμένες εκδηλώσεις της λαϊκής οργής κατά την επίσκεψή της. Υποθέτοντας, επίσης, ότι αυτές οι εκδηλώσεις δεν θα δυσχεράνουν το έργο της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά μάλλον θα το διευκολύνουν: θα καταστεί πασιφανές ότι ο ελληνικός λαός είναι πραγματικά στα όριά του, κάτι που αποτελεί διαπραγματευτικό όπλο. Μια επίσκεψη της καγκελαρίου χωρίς εκτεταμένες λαϊκές

αντιδράσεις θα σήμαινε ότι, ε, εντέλει δεν τρέχει και τίποτα με τα «Μνημόνια»: το ζωνάρι μπορεί να σφίξει κι άλλο, kein Problem.

Είναι πολύ πιθανό σε αυτές τις αντιδράσεις να έχει την τιμητική του ο παραλληλισμός με την ναζιστική περίοδο: σβάστικες παντού, Heil Angela και τέτοια. Όμως αυτό θα ήταν «εύκολο», προβλέψιμο, παρωχημένο, βαρετό και εν πάση περιπτώσει άνοστο, χωρίς γούστο. Έχει κουράσει αυτός ο παραλληλισμός, και επίσης δεν ενοχλεί πραγματικά τους Γερμανούς: «καλά, πάλι παραλληλισμός με τον Χίτλερ – ναι ναι, ξέρουμε».

Φανταστείτε όμως! Αντ’ αυτού, γενικευμένα και μαζικά να κρατούσε και να ανέμιζε ο ελληνικός λαός σημαιάκια C-Doppelstander: την εμπορική σημαία της κατεχόμενης από τους συμμάχους Γερμανίας, 1945-1949. Χιλιάδες! Έστω χάρτινα, τυπωμένα στο σπίτι.

Για να θυμίσει στο τιμώμενο πρόσωπο την φρίκη του να είσαι υπό κατοχή και επιτροπεία.

Θα επεδείκνυε έτσι το τί θέλει, και κυρίως το τί δεν θέλει αυτός ο λαός. Με την γνωστή ελληνική ειρωνεία που σπάει κόκκαλα.

Θα γινόταν πρώτη είδηση παγκοσμίως.

Θα έστελνε πραγματικά ένα μήνυμα στην Μέρκελ.

Και θα απεδείκνυε ότι πρώτα μας βγαίνει η ψυχή και μετά ο Αριστοφάνης…

Μετά τιμής,

Γ.Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα