Άσχημα τα νέα και από το Βερολίνο

16:53 9/1/2012 - Πηγή: Antinews

Όσοι ανέμεναν μια, έστω και επικοινωνιακή, δήλωση ελπίδας από τη συνάντηση ΜέρκελΣαρκοζί, μια δήλωση που μπορεί να αναχαίτιζε την ελεύθερη πτώση του ΧΑΑ και της ελληνικής οικονομίας, δυστυχώς διαψεύστηκαν.

Γιατί οι Μερκοζί, όχι μόνο δεν άφησαν μια χαραμάδα ελπίδας για μια νέα βοήθεια, έστω για μια επανεξέταση της συμφωνίας

που καταρρέει, αλλά αντιθέτως απείλησαν με πλήρη διακοπή ακόμα και της υπάρχουσας χρηματοδότησης, ενώ άφησαν μετέωρη και την ίδια τη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα η σκληρή κ. Μέρκελ δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τη νέα δανειακή (δηλαδή αν η Ελλάδα δεν ενδώσει στους νέους εκβιασμούς), η δόση του Μαρτίου, από την οποία εξαρτάται η επίσημη χρεοκοπία, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί.

Αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι ‘’επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη’’, κάνοντας σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν είναι πια αυτονόητη και ότι συνεπώς εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσει η χώρα μας απέναντι στους τοκογλύφους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα της συνάντησης υπήρξε βαρύ και ότι η διάσταση απόψεων μεταξύ Βερολίνου – Παρισιού είναι χαώδης.  Και ενώ θα έπρεπε στη σύνοδο κορυφής στα τέλη του μήνα να υπάρξει κάποια πρόοδος αναφορικά με την κρίση δανεισμού, φαίνεται ότι αυτή αναβάλλεται για το Μάρτιο και βλέπουμε.

Και το ερώτημα είναι αν το Μάρτιο θα υπάρχει πεδίο διαπραγματεύσεων, καθώς αναμένεται σφοδρή επίθεση των αγορών σε Ιταλία και Ισπανία.  Για την Ελλάδα, ούτε λόγος.  Γίνεται αντιληπτό ολοένα και περισσότερο ότι η χώρα μας έχει αφεθεί αβοήθητη στο καναβάτσο της ευρωζώνης.

ΚΦ 

Διαβάστε κι αυτό: Γερμανία, ο μεγαλύτερος … τοκογλύφος

Keywords
Τυχαία Θέματα