Ο Πρωτόπαπας προτείνει Παπαδήμο για πρωθυπουργό και μετά τις εκλογές!

15:03 9/1/2012 - Πηγή: Antinews

Πριν από τέσσερις ημέρες προειδοποιούσαμε τη  ΝΔ να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να προτείνει ο Παπανδρέου τον … Παπαδήμο ως υποψήφιο πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ, αδειάζοντας για μια ακόμα φορά δελφίνους και δελφίνες.

Σήμερα, ο κοινοβουλευτικός

εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, μας …επιβεβαίωσε λέγοντας στον RealFM ότι μία νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο θα ήταν «μία καλή λύση, σε περίπτωση που, μετά τις εκλογές, δεν υπάρξει αυτοδυναμία». Ο κ.Πρωτόπαπας έσπευσε να διευκρινίσει ότι σε κάθε περίπτωση, «πρέπει πρώτα να μιλήσει ο ελληνικός λαός» και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει καμία νομοθετική πρωτοβουλία για τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως γράψαμε ήδη, οι υποστηρικτές της ιδέας λένε ότι η επιλογή Παπαδήμου συγκεντρώνει αρκετά …. πλεονεκτήματα:

1-Μπορεί να «συμμαζέψει», το ΠΑΣΟΚ και να …διεμβολίσει κεντροδεξιά και αναποφάσιστους.

2-Αν ο κ. Παπαδήμος χάσει, χάνει ο ίδιος. Θα επιτύχει, όμως, υψηλότερο ποσοστό, από οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο δελφίνο. Άρα, έτσι αποφεύγεται η εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ!

3-Αν , παρ’ ελπίδα, ο κ. Παπαδήμος κερδίσει, τότε το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο διασώζεται εκλογικά, αλλά παραμένει και στην εξουσία!

4-Η ΝΔ θα έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τον κ. Παπαδήμο προεκλογικά, δεδομένου ότι τον στηρίζει ως Πρωθυπουργό!

5-Τέλος, στην περίπτωση που  ο κ. Παπαδήμος  ανακόψει την αυτοδυναμία Σαμαρά ή  κερδίσει ο ίδιος, ποιός θα …τολμήσει να …αμφισβητήσει τον κ. Παπανδρέου; Προφανώς ουδείς! Έτσι διασώζεται και ο ίδιος!

Ποιά είναι τα προβλήματα της επιλογής Παπαδήμου;

Πρώτον, η δήλωση του ίδιου του κ. Παπαδήμου ότι δεν είναι πολιτικός. Βέβαια  η δήλωση του δεν έχει χαραχθεί σε  στήλες από μάρμαρο, αλλά δεν παύει να τον χαρακτηρίζει!

Δεύτερον, οι φιλοδοξίες των δελφίνων. Μπορεί να κατάφεραν να οδηγήσουν τον κ. Παπανδρέου σε μια ταπεινωτική αποχώρηση, αλλά  δεν έκαναν όλα αυτά για να προετοιμάσουν την έλευση Παπαδήμου.

Τρίτον, μια τέτοια επιλογή, ουσιαστικά δυναμιτίζει τις προοπτικές της κυβέρνησής του, δεδομένου οτι ο κ. Παπαδήμoς θα αποδειχθεί ένας στυγνός ωφελιμιστής, που υπαναχωρεί από τις θέσεις του.  Το δίλημμα για τον κ. Παπαδήμο θα είναι δύσκολο. Αν δεχθεί, υπονομεύει την κυβέρνησή του. Γιατί δεν νομίζω οτι τουλάχιστον η Ν.Δ. συνεχίσει τη στηρίζει. Άρα αποδεχόμενος, το χρίσμα, αναλαμβάνει τον ρίσκο να επιταχύνει αρνητικές εξελίξεις κάτι που εξ αντικειμένου θα δυσκολέψουν την προοπτική του.

Τέταρτον, ο κ. Παπαδήμος δεν παύει να είναι ένας δοτός πρωθυπουργός, εκλεκτός εγχωρίων και εξωχωρίων οικονομικών κέντρων.

Πέμπτον, η μέχρι τώρα θητεία του στη θέση του πρωθυπουργού, δεν παρέχει και τα καλύτερα εχέγγυα για το μέλλον, εκτός και αν …έρθουν οι Μάγοι με τα δώρα!

Τέλος, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο χαμηλά και η εκλογική του βάση τόσο αποσυσπειρωμένη, που η προοπτική ανάκαμψης και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μοιάζει με θαύμα. Θα αναλάβει ένα τόσο υψηλό ρίσκο, ένας άνθρωπος που συνήθισε να …διορίζεται στη

Keywords
Τυχαία Θέματα