Ατέλειωτες ουρές για ένα…λαχανικό

13:53 6/2/2013 - Πηγή: Antinews

Τις έχουμε ξαναδεί τις εικόνες τα τελευταία δύο χρόνια. Η Ελλάδα αναστενάζει στα συσσίτια. Δωρεάν τρόφιμα να είναι και γίνεται χαμός, εικόνες Κατοχής που δυστυχώς ζουν και βλέπουν και οι νέες γενιές. Το ίδιο συνέβη και σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι παραγωγοί έκαναν διαμαρτυρία μοιράζοντας δωρεάν πάνω από 50 τόνους φρούτα και λαχανικά. Ο κόσμος ήταν τόσο πολύς και ο εκνευρισμός τόσο μεγάλος που υπήρξαν μέχρι και τραυματισμοί.

Δυστυχώς, ξεχνάμε πολύ συχνά ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού

ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και τα δωρεάν τρόφιμα είναι βάλσαμο. Και δεν είναι μόνο η διανομή τροφίμων. Στα συσσίτια γίνεται χαμός από ανθρώπους που κάποτε ζούσαν στο Κολωνάκι.

Η κρίση ανέτρεψε τα πάντα και η καθημερινότητα έχει γίνει εφιάλτης. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης. Να εξαλειφθούν οι εικόνες ντροπής. Ντροπή όχι για όσους σπεύδουν να πάρουν λίγες πατάτες και φρούτα, αλλά για την ίδια τη χώρα που επέστρεψε 60 χρόνια πίσω.

Όποιος βλέπει αυτές τις εικόνες θα πρέπει να αναλογιστεί ότι τα προβλήματα είναι εκεί έξω. Αρκετά ασχοληθήκαμε με το ποιοι είναι οι τρομοκράτες, αν έτρωγαν φουαγκρά ή αν οι γονείς τους δεν τα πρόσεχαν. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αυτοί που έχουν χάσει ακόμη και το δικαίωμα στην επιλογή είναι όσοι στήθηκαν στις ατέλειωτες ουρές στην οδό Αχαρνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα