Άυριο η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων

Νέο «ραντεβού» στη Βουλή θα έχουν αύριο στις 15.00 οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση των μέτρων και την προώθησή τους προς ψήφιση στη Βουλή.

Κατά τη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε διορία στους υπουργούς, τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς που ήταν παρόντες, προκειμένου να κλείσουν

όλες οι εκκρεμότητες και να θεσμοθετηθούν όλα τα μέτρα μέχρι την επόμενη Δευτέρα. Η κυβέρνηση αναμένει ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα εγκριθεί από έκτακτο Eurogroup στα τέλη του μήνα, ώστε η δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα έρθει περί τα μέσα Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, θα πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, αλλά και ο προϋπολογισμός του 2013, «ώστε να είμαστε έτοιμοι για να εκταμιευθεί η δόση γύρω στα μέσα Νοεμβρίου».

Την ίδια ώρα, στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της κομματικής πειθαρχίας όσον αφορά στην υπερψήφιση των μέτρων. Στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός του, ο Πρωθυπουργός έθεσε χθες εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Φθιώτιδας Νίκο Σταυρογιάννη, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν θα να ψηφίσει μέτρα «που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά και φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη».

«Περιμένω να δω τη δέσμη των μέτρων από τον Πρωθυπουργό και να τα αξιολογήσω συνολικά, όχι αποσπασματικά. Ξέρω ότι θα είναι σκληρά και, πολλές φορές, μπορεί να είναι και άδικα, όμως πρέπει να αξιολογηθούν στο σύνολό τους», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βλάχος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Εκτίμησε, παράλληλα, πως ο κ. Σταυρογιάννης «βιάστηκε να τοποθετηθεί» και «την πάτησε», προσθέτοντας ότι οι βουλευτές θα πρέπει να αξιολογήσουν το γεγονός ότι «αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα να περάσουν τα μέτρα από την ΚΟ του κόμματός του.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα