Μποϊκοτάζ στην αισχροκέρδεια και σε αυτούς που τη σιγοντάρουν

 
Μια και όλοι γνωρίζουμε πόσο κούφιες είναι οι λέξεις «κυβέρνηση» και «Δικαιοσύνη», ας πράξουμε τα δέοντα από μόνοι μας

Του Παναγιώτη Λιάκου

Μία από τις πειστικότερες εξηγήσεις για την εκτόξευση της τιμής του ελαιόλαδου στην Ελλάδα είναι ότι οι εταιρίες μάς κατακλέβουν. Όταν στα ράφια ελβετικών και γερμανικών σούπερ μάρκετ βρίσκεις το ίδιο ελληνικό ελαιόλαδο φτηνότερα απ’ όσο πωλείται στην Ελλάδα τότε, σιγουρεύεσαι ότι μας κατακλέβουν.

Χαρακτηριστικά

είναι όσα έγραψε για το θέμα ο δημοσιογράφος ρεπόρτερ Κρικόρ Τισκριτζιάν, που καταγγέλλει πολυεθνική ότι «πουλάει περσινό και προπέρσινο ελαιόλαδο, που αγόρασε από τους παραγωγούς προς 3 ευρώ και 4 ευρώ το λίτρο, από 13 έως 15 και 18 ευρώ το λίτρο.

Ως leader της αγοράς, έδειξε τον δρόμο και στις άλλες εταιρίες να ακολουθήσουν, και στο κατόπι τούς πήραν και οι παραγωγοί και όλοι μαζί μεταμορφώθηκαν σε μαυραγορίτες, πουλώντας χρυσάφι ποσότητες λαδιού που η αξία τους δεν θα έπρεπε να ξεπερνούσε στο ράφι του supermarket τα 7 και 8 ευρώ».

Με λίγα λόγια, σε περίπτωση που ισχύουν τα προαναφερθέντα, τα πρόστιμα που έριξε η κυβέρνηση δεν αποτελούν ούτε απειροελάχιστο κλάσμα από τα υπερκέρδη που αποκόμισαν οι εταιρίες, οι οποίες στην πολιτικά και θεσμικά ανοχύρωτη Ελλάδα… έχουν βρει τον μήνα που τρέφει τους 11.

Η κυβέρνηση είναι στο πλευρό των πολυεθνικών, όχι απέναντί τους. Από τη Δικαιοσύνη, στην πατρίδα μας έχει απομείνει μόνο η λέξη (κι αυτή πρέπει να γράφεται εντός εισαγωγικών). Και το μέγα ζήτημα είναι τι πράττειν. Πολύ απλή η απάντηση: μποϊκοτάζ. Αποχή από τα προϊόντα των εταιριών, που μας έχουν ξεπαραδιάσει προφασιζόμενες τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και άλλα τινά.

Όταν τους ξεμείνουν τα προϊόντα στις αποθήκες κι αρχίσουν να λήγουν και να καταγράφονται ζημίες, τότε θα φανεί ότι οι κουτοπονηριές κοστίζουν περισσότερο απ’ όσο ωφελούν.

Είναι στο χέρι των πολλών να βρουν το δίκιο τους. Χωρίς φωνές, χωρίς γκρίνιες, χωρίς παρακάλια και πορείες και θορύβους. Μην ψωνίζετε τα προϊόντα των πολυεθνικών που σας έχουν φτωχοποιήσει. Είναι απλό και απίστευτα αποτελεσματικό.

Φυσικά, καλό θα ήταν το μποϊκοτάζ στα προϊόντα όσων αισχροκερδούν να συνδυαστεί και με γύρισμα της πλάτης στα κόμματα που τους κάνουν πλάτες…

The post Μποϊκοτάζ στην αισχροκέρδεια και σε αυτούς που τη σιγοντάρουν appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα