Δεν ψηφίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. τη δανειακή – παραιτήθηκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Την απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ. να μην ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. «Εάν θελήσει ο Πρωθυπουργός οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. θα μείνουν, εγώ δεν θα επέμβω», διευκρίνισε για το θέμα της παραμονής του

κόμματός του στην κυβέρνηση.

Η Ελλάς δεν μπορεί εκτός Ε.Ε., αλλά μπορεί εκτός γερμανικής μπότας, διεμήνυσε και υποστήριξε πως οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται στην Ε.Ε. αλλά από το Βερολίνο. Στη σύσκεψη των αρχηγών φθάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό», ανέφερε και χαρακτήρισε persona non grata για την Ελλάδα τον κ. Πόουλ Τόμσεν.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι ζητά τις ρητές διαβεβαιώσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ΤτΕ για το κατά πόσο το Μνημόνιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και είναι σύννομα.

«Μου είπαν ότι χρειάζονται εβδομάδες για όλα αυτά. Οι φορείς θέλουν εβδομάδες και εμένα μου ζητούσαν να απαντήσω σε μία ώρα» συνέχισε.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμα ότι απευθύνθηκε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με επιστολές στους αρχηγούς των διαφόρων πολιτικών ομάδων, ενώ ήδη υπήρξε ανταπόκριση από τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

«Ζήτησα να πάει το θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να ενημερωθεί όλη η ΕΕ για το συμβαίνει» εξήγησε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το πώς έκλεισε η λεγόμενη συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή την απόφαση να κοπούν δαπάνες από την άμυνα και τις δημόσιες επενδύσεις.

«Δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας. Αν πέσει η Ελλάδα, θα πέσει όλη η Ευρώπη» συνέχισε εξηγώντας ότι δεν θα μπορούσε να πτωχεύσει η Ελλάδα ενώ -επίκεινται εκλογές σε Γαλλία και ΗΠΑ.

 Παραιτήθηκε ο πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε με επιστολή του πριν από λίγο ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός. Ο λόγος της παραίτησης είναι η διαφωνία του με το νέο μνημόνιο.

Την ίδια ώρα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σχεδιάζουν κοινή αντίδραση για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ ακούγεται ότι συλλέγονται και υπογραφές για να κατατεθεί πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση!

Την θέση του Παύλου Στασινού καταλαμβάνει ο δεύτερος επιλαχών Χρήστος Γκόκας, καθώς ο πρώτος επιλαχών Ιωάννης Παπαλέξης έχει εκλεγεί το 2010 ως Δήμαρχος Άρτας

Μ. Αποστολάκη: Θα καταψηφίσω το νέο μνημόνιο

Την απόφασή της να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο γνωστοποίησε η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, καθώς όπως αναφέρει σε δήλωσή της, είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας.

Επιστολή σε Παπαδήμο για τον ΦΠΑ στα νησιά

Την αντίθεσή τους με την εξομοίωση του ΦΠΑ στα νησιά με εκείνον που ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα εκφράζουν οι νησιώτες βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του πρωθυπουργού έχει φθάσει από την Πέμπτη επιστολή των βουλευτών που εκλέγονται στα νησιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα