Διεθνές ξενέρωμα από την Apple

Στην παρουσίαση της Apple στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, όλοι περίμεναν ότι θα παρουσιαστεί το iPad Mini, αλλά μαζί με αυτό παρουσιάστηκε… και ένα ακόμη νέο iPad.

Οι αντιδράσεις παγκοσμίως ξεκινούν από τον εκνευρισμό και φτάνουν στην απόρριψη, ειδικά για τους φανατικούς της Apple που «δοκιμάζονται σκληρά». Ο λόγος είναι ότι

το iPad Mini είναι κατ’ ουσίαν ένα μικρότερο iPad 2 με οθόνη 7.9 ιντσών (καθ’ ότι δεν έχει την νέα οθόνη Retina και τον επεξεργαστή του iPad 3), μια μικρότερη εκδοχή ενός προϊόντος που βγήκε δύο χρόνια πριν. Και ναι μεν ο σκοπός ήταν να ανταγωνιστεί τα Tablets παρόμοιου μεγέθους (το Google Nexus 7 και το Amazon Kindle στις 7 ίντσες), όμως… η τιμή δεν είναι και τόσο ανταγωνιστική! Το Google Nexus 7 και το νέο Amazon Kindle κυκλοφορούν στα 200 δολάρια/Ευρώ στην Αμερική και στην Ευρώπη αντιστοίχως, όμως το iPad mini τιμάται στα 329 δολάρια, κατ’ ουσίαν μη θίγοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των άλλων συσκευών, ήτοι τον συνδυασμό πρακτικού μικρού μεγέθους και χαμηλότερης τιμής.

Πέρα απ’ αυτό όμως, η Apple έβγαλε και ένα «νέο» iPad, το iPad 4, το οποίο έχει καλύτερο επεξεργαστή και κάμερα από το προηγούμενο μοντέλο, καθώς και τον νέο φορτιστή της Apple στα πρότυπα του iPhone 5. Ελάχιστες διαφορές, αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα: το προηγούμενο μοντέλο, το περίφημο iPad 3, βγήκε μόλις λίγους μήνες πριν στην αγορά. Ως εκ τούτου, η έκδοση νέου μοντέλου αποτελεί μιαν άσχημη φάρσα για τα μιλιούνια των ανθρώπων που αφιέρωσαν φανατικά το υστέρημά τους στο πρώην νέο μοντέλο, για να βρεθούν τόσο σύντομα με ένα «παλιό», «προηγούμενο» μοντέλο στα χέρια τους. Κατ’ ουσίαν, η Apple έβγαλε παιγνιωδώς την γλώσσα στους φανατικούς υποστηρικτές της, που την στηρίζουν με -κυριολεκτικά- μεγάλο κόστος…

Η Apple, η εταιρεία που κυριαρχεί στα κινητά νέου τύπου και στα tablets όπου κατέχει πάνω από το 70% της αγοράς, χαρίζει στους οπαδούς της μια σειρά από απογοητεύσεις. Μετά τις ελάχιστες αλλαγές του iPhone 5 (που κατέληξαν ανεκδοτολογικά παροιμιώδεις λόγω του ελάχιστα μεγαλύτερου μεγέθους του, που ήταν και η κυρίως διαφορά από τα προηγούμενα μοντέλα), το μάλλον αδιάφορο και σίγουρα ακριβό iPad mini και ταυτοχρόνως την «πίκρα» της πολύ σύντομης έκδοσης του νέου iPad, προβλέπονται πολλά «μούτρα» ανά την υφήλιο.

Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης ο τεχνολογικός

Keywords
Τυχαία Θέματα