Δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ εκπλήσσει χιλιάδες γονείς - «Αλλάζει το προσδόκιμο ζωής των παιδιών λόγω πανδημίας!»

«Τον εμβολιασμό των παιδιών πρέπει να τον δούμε συνολικά γιατί η πανδημία και το κλείσιμο των σχολείων αλλάζουν το προσδόκιμο ζωής των παιδιών!» είπε το Σάββατο (09/10) το πρωί (στο OPEN) ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης.

H δημοσιογράφος Φαίη Μαυραγάννη έμεινε άφωνη, κάτι πρόλαβε να αρθρώσει «τι λέτε…», αλλά ο Θεοκλής Ζαούτης συνέχισε ακάθεκτος στέλνοντας το απειλητικό μήνυμα προς χιλιάδες γονείς εξίσου άφωνους με

την Φαίη Μαυραγάννη.

«Ναι, ναι, υπάρχει πολύ σοβαρή μελέτη στο περιοδικό Jama!»

Το να λέει ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ πρωί Σαββάτου ότι το παιδί σου εξαιτίας της πανδημίας και εξαιτίας του κλεισίματος των σχολείων ενδέχεται να πεθάνει όχι από τον ίδιο τον κορωνοϊό, αλλά πάντως πριν της ώρας του, είναι σοβαρό.

Γιατί ο κ. Θεοκλής Ζαούτης δεν μιλούσε για κρούσματα η θανάτους παιδιών από τον ίδιο τον κορωνοϊό, αλλά για μείωση του προσδόκιμου ζωής των παιδιών επειδή υπάρχει πανδημία και ενδέχεται να κλείνουν σχολεία αφού οι γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Με δεδομένο ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων παιδιών είναι κάτω από 15% ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε ότι σύμφωνα με σοβαρές μελέτες το 85% των ελληνόπουλων ενδέχεται να έχουν αλλαγές στο προσδόκιμο ζωής τους (προφανώς προς τα κάτω εκτός αν εννοούσε ότι θα ζήσουν παραπάνω).

Η σαββατιάτικη αυτή συνέντευξη του κ. Θεοκλή Ζαούτη και το μήνυμα που έστειλε προς χιλιάδες γονείς προκάλεσαν μια δημοσιογραφική αναζήτηση στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Jama.

Εκεί πράγματι υπάρχει επιστημονική μελέτη που αναφέρεται, όμως, στην σχέση ανάμεσα στην… κακομεταχείριση των παιδιών (childhood adversity) στις ΗΠΑ και στην θνησιμότητά τους όταν αυτά μεγαλώσουν, χωρίς την παραμικρή αναφορά στον κορωνοϊό, αφού η βάση δεδομένων της έρευνας έχει ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου… 2019.

Άλλη επιστημονική μελέτη στο Jama αναφέρεται σε (αποτυχημένες) απόπειρες αυτοκτονίας παιδιών, αυτήν την φορά στην Γαλλία, χωρίς, βέβαια, ουδεμία αναφορά στην μείωση του προσδόκιμου ζωής τους , αφού όπως, ρητώς αναγράφεται στην μελέτη δεν περιελήφθησαν σε αυτήν οι θάνατοι παιδιών από αυτοκτονία κατά την διάρκεια της πανδημίας επειδή ακριβώς δεν υπήρχαν στοιχεία.

Σε ποια λοιπόν, επιστημονική μελέτη του Jama αναφέρθηκε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης όταν έλεγε σε χιλιάδες γονείς ότι το προσδόκιμο ζωής των παιδιών τους θα αλλάξει (προς τα κάτω) εξαιτίας της πανδημίας;

Αν δεν την παρουσιάσει, τότε μάλλον θα πρέπει να μειωθεί το δικό του προσδόκιμο στην θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ.

Η δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ στο OPEN (https://youtu.be/GMbq44DVyX8).

Aκούστε όλο το ρεπορτάζ όπως παρουσιάστηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ελλάδα, καλημέρα» που παρουσιάζεται κάθε πρωί 7-10 στον «ΕΛΛΑΔΑ 94,3 fm».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήλωση, ΕΟΔΥ, - Αλλάζει,dilosi, eody, - allazei