Δολοφονία Γεωργιανού μαφιόζου: Ο ευτελισμός της νεο-«δημοσιογραφίας» και η περίεργη σιωπή της ΕΛΑΣ

08:21 6/1/2022 - Πηγή: Antinews

Για να ευλογήσουμε τα γένια μας, να αναφέρουμε ότι το Antinews ήταν το πρώτο που έφερε στη δημοσιότητα την ταυτότητα που Γεωργιανού που δολοφονήθηκε με πεντακάθαρα στυλ μαφίας τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς. Ο εκτελεστής του «συμβολαίου», μάλιστα, φέρεται να του έδωσε και χαριστική βολή στο κεφάλι, μπροστά στα μάτια του ηλικίας πέντε ετών παιδιού του θύματος.

Το Antinews υπογράμμιζε ότι το 2022, στο «αλμανάκ του οργανωμένου εγκλήματος», η δολοφονία του ηλικίας 41 ετών, Σότα Τεβντοράτζε, γνωστού στον υπόκοσμο με το παρατσούκλι, «Σότικο», εγγράφεται ως η πρώτη σοβαρή εγκληματική ενέργεια, η οποία, αντικειμενικά, έρχεται να αμφισβητήσει το «δόγμα» της κυβέρνησης, «νόμος και τάξη».

Ποδαρικό για το κυβερνητικό αφήγημα «νόμος και τάξη», με ξεκαθάρισμα λογαριασμών της γεωργιανής μαφίας;

Μια δολοφονία που, ως όλα δείχνουν, αποτελεί ξεκαθάρισμα λογαριασμών και οφείλεται σε ανταγωνισμούς των μαφιών της πρώην ΕΣΣΔ, πυρήνες των οποίων έχουν την έδρα τους -και- στην Ελλάδα. Κάτι που θα έπρεπε να προβληματίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, και την ηγεσία της ΕΛΑΣ, και όχι να προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Μεγαλώνει η λίστα

Πόσο μάλλον, όταν, όπως επισήμαινε το Antinews, ιδιαίτερα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μεγαλώνει η λίστα των δολοφονιών στους κύκλους του υποκόσμου στην Ελλάδα. Μάλιστα, πολλές από τις -αλα μάφια- δολοφονίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας και μετά.

Μεταξύ των δολοφονημένων με καθαρά μαφιόζικο τρόπο είναι και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ. Παρά τις πάμπολλες υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και γενικότερα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες θα αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι, αν και έχουν περάσει εννέα μήνες, έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε.

Τώρα, όπως όλα δείχνουν, στα ξεκαθαρίσματα της εν Ελλάδι μαφίας, ήλθαν να προστεθούν και οι δολοφονίες του υποκόσμου της πρώην ΕΣΣΔ, οι οποίες φαίνεται ότι είχαν σταματήσει κάπου στο τέλος της δεκαετίας του 2010.

Ευτελισμός

Η δημοσιοποίηση της ταυτότητας του Γεωργιανού νονού, την οποία καθυστερούσε επί 24ωρο να δώσει η ΕΛΑΣ, έγινε από το Antinews. Το δημοσίευμα, ακόμα και αυτούσια κομμάτια του, αναπαρήγαγαν πάρα πολλά ΜΜΕ, χωρίς καμία αναφορά στο site μας. Δεν είναι η πρώτη φορά. Εξάλλου, το site μας δεν διεκδικεί καμιά παγκόσμια αποκλειστικότητα.

Η ταυτότητα του Γεωργιανού είχε αποκαλυφθεί από ρωσικό site, στο οποίο γινόταν ρητή αναφορά στο δημοσίευμα του Antinews. Απλά, οι «πηγές» μας εγκαίρως μας ενημέρωσαν για αυτή τη ρωσική δημοσίευση, και το Antinews έσπευσε να την αναπαράγει.

Με αφορμή αυτή την πρακτική του copy paste (στην πραγματικότητα, «clopy paste») που ακολουθούν τα ελληνικά sites, δίχως καμία αναφορά στην προέλευση της είδησης, αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η ρηχότητα των ελληνικών ΜΜΕ, η παντελής ανυπαρξία δημοσιογραφικού ενστίκτου, η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δεοντολογίας, και βέβαια η ασχετοσύνη των νεο-«δημοσιογράφων», στην πραγματικότητα -κακοπληρωμένων- υπαλλήλων των sites.

Μια ζοφερή ατμόσφαιρα, που συμβάλλει καθοριστικά στον ευτελισμό της δημοσιογραφίας, η οποία ήδη τα τελευταία δέκα χρόνια έχει δεχθεί συντριπτικά πλήγματα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση ανυποληψίας.

Για να φανταστεί κανείς το μέγεθος της πλήρους άγνοιας των πραγμάτων, είναι ενδεικτικό ότι οι «συντάκτες» των δημοσιευμάτων περί της δολοφονίας στα περισσότερα sites έγραφαν ότι ο Γεωργιανός νονός ανήκε στη γεωργιανή μαφία, «Vor V Zakone».

Βέβαια, τέτοια οργάνωση ουδέποτε στη σημερινή Ρωσία, την πρώην ΕΣΣΔ ή την τσαρική Ρωσία, υπήρξε. Η απευθείας μετάφραση αυτής της ονομασίας είναι «κλέφτης, σύμφωνα με το νόμο». Ελληνιστί, ο «νονός της μαφίας», «το μέλος του οργανωμένου εγκλήματος», του «υποκόσμου». «Βορ β ζακόνε» (Вор в законе), χωρίς V στη μέση (ούτε το «V for Vendetta» να περιέγραφαν οι πληκτρολογούντες «συντάκτες»).

Η ονομασία αυτή έχει πολλή μεγάλη ιστορία στη Ρωσία και την πρώην ΕΣΣΔ, βγαίνει μέσα από τις φυλακές και τους «κανόνες» της εκεί μαφίας, αλλά δεν είναι του παρόντος να αναλυθεί. Άλλωστε, όποιος θέλει να μάθει, μπορεί να βρει πάμπολλα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο.

Η ΕΛΑΣ

Επί της ουσίας της δολοφονίας, πάντως, υπάρχουν πολλά σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία η -κατά τα λοιπά, λαλίστατη- ΕΛΑΣ δεν έχει απαντήσει.

Όπως, πότε είχε έλθει στην Ελλάδα; Με τι χαρτιά είχε μπει; Ήταν «ελληνοποιημένος»; Γνώριζε η ΕΛΑΣ την παρουσία του στην Αθήνα; Γνώριζε εάν και τι είδους δράση είχε εδώ; Το παρακολουθούσε; Ήξερε, μέσα από τα κανάλια πληροφόρησής της, εάν επίκειται «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών; Διότι, η δολοφονία ενός «νονού» πολλές φορές σημαίνει ότι θα ακολουθήσει αλυσίδα δολοφονιών.

Η εφημερίδα, «Καθημερινή», αναφέρει ότι ο 41χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα με πλαστά στοιχεία και μόλις τον τελευταίο ένα χρόνο χρησιμοποιούσε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του. Επίσης, ότι , σε αντίθεση με τη σύντροφο του, δεν είχε άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στελέχη της Ασφάλειας που ρωτήθηκαν σχετικά, δήλωσαν ότι ο 41χρονος δεν είχε συλληφθεί στην Ελλάδα, αν και άλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήταν καταχωρισμένος στο αρχείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το βέβαιο, προσθέτει, είναι ότι πληροφορίες για τον «Shotiko» υπήρχαν στο αρχείο της Interpol περιγράφοντάς τον ως επικίνδυνο οπλισμένο και μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την ίδια βάση δεδομένων, ο 41χρονος είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία για ανάμειξή του σε κλοπές και κατοχή όπλων.

Κατά την εφημερίδα, ο Γεωργιανός είχε έρθει σε ρήξη με αρχηγικά μέλη της ομάδας του Κουτάισι (πόλη της Γεωργίας, απ' όπου και η ομώνυμη μαφία), ορισμένα από τα οποία μάλιστα ζούσαν μέχρι πρότινος στην Ελλάδα.

Εάν ισχύουν τα παραπάνω, τότε υπάρχουν πολλά και σοβαρά ερωτηματικά, στα οποία η ΕΛΑΣ έως τώρα έχει αποφύγει να απαντήσει. Πως είναι δυνατόν, για παράδειγμα, το πρόσωπο αυτό να βρίσκεται στις λίστες της Interpol ή, ενδεχομένως, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και να εμφανίζεται ότι ο νονός δεν είχε «απασχολήσει» ποτέ τις ελληνικές υπηρεσίες δίωξης;

Εκτός κι' αν υπάρχουν «σκιές» και περίεργες «παγίδες», τις οποίες θέλει να αποφύγει η ΕΛΑΣ.

Μαφίες της πρώην ΕΣΣΔ

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα γίνεται πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μαφιών από την πρώην ΕΣΣΔ. Κάτι που δείχνει ότι στη χώρα μας έχουν την έδρα τους αρκετές από αυτές τις συμμορίες του υποκόσμου.

Ειδικά, στη δεκαετία του 2000 είχαν γίνει αρκετές αστυνομικές επιχειρήσεις - σκούπα. Προηγουμένως, η Εισαγγελία της Μόσχας είχε απευθύνει την προειδοποίηση στις αρμόδιες Αρχές της χώρας μας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αποτελούσε μόνιμο καταφύγιο «νονών» και δολοφόνων της ρωσικής μαφίας.

Το 2010, μάλιστα, οπότε έγινε πανευρωπαϊκή επιχείρηση - σκούπα, στην Ελλάδα είχε βρει καταφύγιο, σύμφωνα με τις ισπανικές Αρχές, ο υπαρχηγός της ονομαζόμενης «ρωσικής μαφίας», Λάσα Σουσανασβίλι (Lassa Susanasvili). Γεωργιανής καταγωγής ο ίδιος, φερόταν να είναι το Νο2 της ενοποιημένης, πλέον τότε, μαφίας σχεδόν όλων των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Ενώ όμως, δεκάδες μαφιόζοι συνελήφθησαν, κυρίως στην Ισπανία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν στάθηκε δυνατόν να συλληφθεί στην Θεσσαλονίκη, που όπως ανέφεραν οι Ισπανοί βρισκόταν ο Σουσανασβίλι.

Ξέπλυμα

Εκτός από κρησφύγετο, η Ελλάδα θεωρείται και τόπος, όπου η μαφία ξεπλένει ορισμένα από τα βρώμικα χρήματα των εγκληματικών δραστηριοτήτων της. Εμπόριο ναρκωτικών, λευκής σαρκός, προστασία νυκτερινών κέντρων, λαθρεμπόριο όπλων, τσιγάρων και γούνας.

Σε αυτές τις συμμορίες του υποκόσμου είναι ενταγμένοι -και κάποιοι κατείχαν ηγετικές θέσεις- και Έλληνες από την πρώην ΕΣΣΔ.

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν είχε συλληφθεί στη Βόρειο Ελλάδα ο εκτελεστής της ονομαζόμενος «μαφίας του αλουμινίου», Bλαντίμηρ Tαταρέκνοφ. Παλαιότερα επίσης, είχε εκτελεστεί στην Αθήνα το πρωτοπαλίκαρο και γνωστός δολοφόνος της ρωσικής μαφίας, Aλεξάντρ Σαλόνικ, με το παρατσούκλι, «Aλέξανδρος ο Mακεδών».

Και οι δύο είχαν καταφέρει να αποκτήσουν ελληνικό διαβατήριο. Μάλιστα, το ελληνικό διαβατήριο Tαταρένκοφ είχε εκδοθεί από τη Nομαρχία Δυτικής Aττικής. Σε αυτό εμφανιζόταν ως Bλαδίμηρος Nτεμουρτζίδης.

Θεωρείται βέβαιον ότι με ελληνικά διαβατήρια, τα οποία κατάφεραν να αποκτήσουν μέσω κυκλωμάτων ελληνοποιήσεων, κυκλοφορούσε ένας πολύ μεγάλος αριθμός «νονών» της ρωσικής μαφίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα