Ελληνικά και ξένα συμφέροντα αγωνίζονται να αποτρέψουν μια Κυβέρνηση Σαμαρά

Στην Ελλάδα ως γνωστόν  ισχύει το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»

Ως εκ τούτο το «πείραμα Παπαδήμου» δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Εδώ και βδομάδες ποικιλώνυμα κέντρα, εντός και εκτός Ελλάδος, προωθούσαν την ιδέα παράτασης του εγχειρήματος.

Πρώτοι άρχισαν το βιολί  οι γνωστοί αποτυχημένοι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδης, Μόσιαλος και λοιποί.

Βλέπετε

το ΠΑΣΟΚ καταρρέει στις δημοσκοπήσεις και η επανεκλογή πολλών εξ αυτών είναι αμφίβολη έως αδύνατη. Άρα, καλόν είναι να κερδίσουν χρόνο, ενώ γεύονται τα προνόμια της εξουσίας.

Στη συνέχεια μπήκε στο χορό και ο Καρατζαφέρης, τρομοκρατημένος από τη συρρίκνωση των ποσοστών του που αρχίζει  πλέον να αποτελεί στοίχημα η είσοδός του στη Βουλή.

Από κοντά τα γνωστά εκδοτικά συγκροτήματα, αλλά και η ηγεσία της ΕΕ που ήθελε να έχει το κεφάλι της ήσυχο συνδιαλεγόμενη με ένα δικό τους άνθρωπο που θα εκτελούσε τις εντολές τους.

Όταν, χάρη στη σθεναρή αντίδραση του Σαμαρά, το σενάριο παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν περπάτησε, ξεκίνησε η νέα ιστορία.

Επειδή δεν προκύψει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, τα κόμματά θα υποχρεωθούν να καταφύγουν εκ νέου στη λύση Παπαδήμου.

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της  Wall Street Journal.

«Ο Λουκάς Παπαδήμος, καθηγητής οικονομικών στο Harvard και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, επελέγη το Νοέμβριο από τα μεγάλα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, ως συμβιβαστική λύση, για να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας μέχρι τις επόμενες εκλογές… Με τις δημοσκοπήσεις να μην «βγάζουν» κανέναν ξεκάθαρο νικητή ακόμα, ενδέχεται ο Παπαδήμος να κληθεί να βάλει πάλι σε αναμονή την καριέρα του στο Harvard και να παραμείνει στην θέση του Πρωθυπουργού».To δημοσίευμα επισημαίνει πως ο κ. Παπαδήμος μετά από δεκαετία κακοδιαχείρησης διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, που έφεραν το χρέος σε μη βιώσιμα επίπεδα, μπόρεσε να γλιτώσει την χώρα από το χείλος της καταστροφής.

Τέλος, η Wall Street Journal κλείνει με την πεποίθηση πως «η ελληνική έκδοση του Μάριο Μόντι είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Ποιοι άλλοι ρίχνουν νερό στο μύλο του κ. Παπαδήμου. Μα φυσικά όλο αυτό το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής που βλέπει τον κ. Λουκά ως το ανάχωμά του μπροστά στην εκλογική λαίλαπα που έρχεται. Και προσπαθεί να διασωθεί την μια παίζοντας τον Καρατζαφέρη, την  άλλη τη Ντόρα, την επομένη τον Κουβέλη και τελευταία τους … ‘Ανεξάρτητους Έλληνες” – λες και όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε …εξαρτημένοι. Τελευταίο δείγμα απόπειρας αποσταθεροποίησης της Νδ τα σενάρια περί Μαρκεζίνη ως επικεφαλής των “Ανεξάρτητων” που πλασάρει σήμερα το  ανεξάρτητο “Βήμα”. Βεβαίως δεν λείπουν οι κήρυκες της συγκυβέρνησης και από τη ΝΔ, αλλά αυτό βαρεθήκαμε να το λέμε.

Εννοείται, ότι την εικόνα της συγκυβέρνησης συντηρούν και οι κατευθυνόμενες εταιρείες δημοσκοπήσεων που ανεβοκατεβάζουν τα ποσοστά των κομμάτων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται μια εικόνα μετεκλογικής βαβέλ. Μια κατά

Keywords
Τυχαία Θέματα