Εννέα «συνιστώσες» (στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ) για το «όλον» ΠΑΣΟΚ

Στο δρόμο προς τις κάλπες και στο ΠΑΣΟΚ τα «ιστορικά» στελέχη κατέληξαν σε έναν πρακτικό συμβιβασμό. Στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργηθούν εννέα συνιστώσες ΠΑΣΟΚ, όσες και οι αχτίδες του πράσινου ήλου. Τα δύο «μισά», δείχνουν να βρίσκονται σε κατάσταση προς «ολοκλήρωση» προσεχώς, καθώς συμπίπτουν με την αρχή του ημικυκλίου

του σήματος.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1.       Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ. Εφόσον έχει γίνει δεκτή η πολιτική κληρονομιά, ο ΓΑΠ θα κρατήσει τη σφραγίδα και τους εναπομείναντες πιστούς «κηπουρούς», τους «μάγειρες», τους γυμναστές και τις «φιλιππινέζες». Είναι το ΠΑΣΟΚ που μεταβιβάζεται σε ευθεία πατρογονική γραμμή, από Ανδρέα σε Γιώργο και από Γιώργο σε Ανδρέα,  πλέον χωρίς ενδιάμεσους, για να μην αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του Κινήματος.

2.      Το “Βενιζελικό” ΠΑΣΟΚ: έχοντας επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά “αυτοθυσίας” ο Βαγγέλης θα πάρει το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που του ανήκει δικαιωματικά. Γραμματέα σκέφτεται να βάλει  έστω για λίγο τον Τόμσεν, μόνο και μόνο για να τον διατάξει για μια φορά κι αυτός.

3.      Το ΠΑΣΟΚ του Λοβέρδου: έχει προοπτική να συνενωθεί με αυτό του Μπένι, όταν ο Βαγγέλης δεν θα είναι πια «δελφίνος», αλλά επειδή δεν του έχει και πολύ εμπιστοσύνη, ο πιο καλός μαθητής της τρόικας, λαμβάνει το κομμάτι του από το κόμμα και ατενίζει το αύριο με την αιώνια γκρίνια και μιζέρια του.

4.      Το ΠΑΣΟΚ των κομπάρσων, αυτών που διαδραμάτιζαν πάντοτε δεύτερους ρόλους και πιστεύουν ότι ήλθε η ώρα να γίνουν πρωταγωνιστές. Λούκα και Καστανίδης σε πρώτο πλάνο, μάλλον διαγκωνίζονται ποιος δεν θα είναι ο αρχηγός.

5.      Το ΠΑΣΟΚ της πλατφόρμας Πάγκαλου που θα καταρτίζει Προγράμματα εξουσίας, καθώς όπως είπε ο κ. Αντιπρόεδρος: «Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απαντήσει τι θα κάνει την εξουσία αν την έχει».. Υπάρχει απεριόριστος χρόνος για την απάντηση στο ερώτημα. Κατά τον τρέχοντα αιώνα δεν προβλέπεται να ξανασυναντηθεί το ΠΑΣΟΚ με την εξουσία. Μετά βλέπουμε…

6.      Το ΠΑΣΟΚ που θα έχει γραμματέα τον Καρχιμάκη. Κανένα ηθικό ασυμβίβαστο δεν υπάρχει για να αποκτήσει ο Μιχάλης το δικό του τιμάριο στο ΠΑΣΟΚ. Το δικαιούται εξάλλου, διότι όπως θυμίζει σε όλους, οι «αποκαλύψεις» του, οδήγησαν στη δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ το 2008.

7.      Το ΠΑΣΟΚ του Κίμωνα Κουλούρη: θα στεγάσει όλες τις μεγάλες σοσιαλιστικές μορφές της Μεταπολίτευσης, που σήμερα ζουν στην απαξία, μην έχοντας τα δύναμη να περάσουν ούτε  τρία σερί κόκκινα φανάρια.

8.      Το «αντιμνημονιακό» ΠΑΣΟΚ: έχει ως στόχο να προσδεθεί στο «Άρμα» και θα μας πείσει ότι δεν στείλαμε ομήρους στη Γερμανία, χάρη στις ενέργειες του. Της κίνησης θα ηγηθεί ο τιτάνας Υπουργός που είπε στο Γενικό του Γραμματέα  ενώπιον της αντιπροσωπείας της τρόικα:ς «πες τους ότι θα κάνουμε ότι μας πουν κι ύστερα να παν να γ…θούν !!!», μην μπορώντας να σκεφτεί ότι κάποιοι μπορεί να καταλαβαίνουν ελληνικά.

9.      Το «αυτοκριτικό» ΠΑΣΟΚ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Θα είναι μια χωριστή συνιστώσα του Κινήματος, με αντικείμενο την κριτική των κακώς πεπραγμένων κα

Keywords
Τυχαία Θέματα