Επεισόδια από αντιεξουασιαστές μετά τις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

17:32 1/5/2015 - Πηγή: Antinews

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος των τριών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα για την Εργατική Πρωτομαγιά. Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν συγκρατημένα και, για την ώρα, δεν φαίνεται να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ένταση επικράτησε μετά το πέρας της πορείας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ στο Σύνταγμα,

καθώς νεαροί πέταξαν μολότοφ προς την μεριά των αστυνομικών, ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο ύψος της πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Δεν υπήρξε συνέχεια στα επεισόδια.

Λίγο αργότερα, ομάδα 100 ατόμων συγκεντρώθηκε στα Εξάρχεια, επιχειρώντας να δημιουργήσει οδοφράγματα με κάδους στο ύψος της οδού Στουρνάρη. Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Αντιεξουσιαστές, μετά τις μολότοφ που πέταξαν στα Προπύλαια, κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια, όπου αναποδογύρισαν κάδους απορριμάτων και τους έβαλαν φωτιά, σε μια προσπάθεια να στήσουν πρόχειρα οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη.

Όλα εκτυλίχτηκαν γύρω από τα Προπύλαια , όταν ομάδα αντιεξουσιαστών έριξε πέντε μολότοφ προς τα ΜΑΤ, με την αστυνομία να απαντά με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μικρή ένταση είχαμε και έξω από την Μ.Βρετανία εκεί όπου άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών έριξε μια μολότοφ. Τα ΜΑΤ δεν απάντησαν.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα