Ετοιμάζονται εκατέρωθεν “πολιτοφυλακές”;

Περιδιαβαίνοντας κεντρικούς δρόμους, βλέπεις το κάλεσμα για «αντιφασιστικές πολιτοφυλακές» με «αντιθεσμικό χαρακτήρα» και «ταξικό προσανατολισμό» (αυτό το τελευταίο μας προδιαθέτει για το ότι «φασίστας» δεν είναι για τις «πολιτοφυλακές» μόνον ο ένοπλος χρυσαυγίτης, αλλά… όποιος προαιρείσθε…).

Εικονίζει έναν κοκκινοφορεμένο εργάτη με τσεκούρι (!) να σφάζει κάποιον δράκοντα και οργανώνεται από την οργάνωση «Κ*ΒΟΞ Κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο».

Ρωτάμε: Μήπως στήνονται ένοπλες «πολιτοφυλακές», με «ταξικό προσανατολισμό»; Αυτά, για όσους θεώρησαν ότι η ρητορική περί των «δύο άκρων»

ήταν κάτι σαν «ψηφοθηρικός αποπροσανατολισμός». Αποδεικνύεται, απλώς, διορατικότητα. Και όσοι θεώρησαν ότι η ίδια η διατύπωση του κινδύνου από τους εχέφρονες είναι που «εξάπτει μίση», καλύτερα να ανοίξουν τα μάτια τους γιατί… απ’ αλλού μπορεί να μας έρχεται.

Θα μου πείτε «τί μας ενδιαφέρει το τί διακηρύσσει η κάθε γκρούπα;»

Πρώτον: είδατε και άλλοτε προσφάτως «γκρούπες» να στήνουν ένοπλες «πολιτοφυλακές» εναντίον όποιου θεωρούν οι ίδιες «φασίστα»; Που, επαναλαμβάνουμε, μάλλον θα είναι… ελαστικός ο ορισμός του;

Δεύτερον: η έκταση της «διαφήμισης» αυτών των ένοπλων «πολιτοφυλακών» είναι εκπλήσσουσα, ο αριθμός των αφισών σε περιοχές όπως π.χ. η Αγία Παρασκευή των Αθηνών, και όχι μόνο στην… καρδιά των Εξαρχείων.

Και ξαναρωτάμε: Σκέφτεται άραγε κανείς αρμόδιος ότι παρόμοιες πρακτικές υποθάλπουν εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις;

Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα