Φεύγει ο Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ;

Απογοητευμένος εμφανίζεται από τις πολιτικές εξελίξεις, και κυρίως από όσα έγιναν από την κυβέρνηση Παπανδρέου και γίνονται μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Καστανίδης. Δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκε έξω από την κυβέρνηση και «σπιλώθηκε» από ελεγχόμενα μήντια ότι ήταν ο εμπνευστής του δημοψηφίσματος, ώστε

να καεί, ενώ άλλοι υπουργοί, που συμφωνούσαν με το δημοψήφισμα, παρέμειναν στην κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι έγινε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και προσώπων μέσα από την σύνθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Στην παρούσα φάση του πολιτικού του βίου ο Καστανίδης μπορεί να βλέπει τα πράγματα με διαφορετική οπτική. Έχει λιγότερες δεσμεύσεις και δεν εξαρτάται από τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Είναι, όπως ο ίδιος λέει, απελευθερωμένος.

Η δήλωσή του ότι θα εργαστεί «για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς» δεν είναι άνευ πολιτικού περιεχομένου και ενδέχεται να προδιαγράφει τις εξελίξεις για την προσωπική πορεία που θα ακολουθήσει ο Χ. Καστανίδης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πλέον ο Καστανίδης μιλά και διαλέγεται με όλους και πλέον δεν έχει βαρίδια και υποχρεώσεις.

Γι’ αυτό και συνομιλητές του δεν αποκλείουν το κεφάλαιο ΠΑΣΟΚ να έχει κλείσει πλέον για τον Καστανίδη. Και να αναζητά άλλους κομματικούς χώρους της ευρύτερης κεντροαριστεράς για να συνεργαστεί ως προσωπικότητα. Δεν είναι βέβαιο ότι θα κάνει το «μεγάλο βήμα», αλλά είναι βέβαιο ότι συζητά και ότι οι συνομιλητές του τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση, καθώς γι’ αυτούς θα ήταν η εξασφάλιση της εισόδου στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα