Η αλήθεια «πνίγηκε» στο Στεφανοβίκειο!

Του Θάνου Κάλλη

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η εικόνα διάλυσης που εμφανίζει ο ελληνικός Στρατός το τελευταίο χρονικό διάστημα, έναν ιερό Θεσμό που τιμά και σέβεται ο Έλληνας πολίτης, με πολλά ανησυχητικά περιστατικά και βασικούς υπεύθυνους για την καταβαράθρωση του γοήτρου των Ενόπλων Δυνάμεων, την κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ. Πυρομαχικά και αποθήκες εκρήγνυνται, στρατόπεδα καίγονται και αεροδρόμια πλημμυρίζουν, κρίσιμος στρατιωτικός εξοπλισμός

(π.χ. ελικόπτερα) βουλιάζει στη λάσπη και μια ανθρωπιστική αποστολή στέλνεται στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Λιβύη, τελείως απροστάτευτη.

Τα ντροπιαστικά φαινόμενα και οι πρωτόγνωρες καταστάσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο, όταν σημειώθηκε έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο όπου σχηματίστηκε ένα τεράστιο μανιτάρι και εν συνεχεία ένα ωστικό κύμα σάρωσε σε ακτίνα δράσης τουλάχιστον πέντε χιλιομέτρων. Το ατύχημα προκλήθηκε από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή, καθώς και της ανυπαρξίας μέτρων ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι εκείνη τη στιγμή πλησίον στην 111 Πτέρυγα Μάχης (111 ΠΜ) στάθμευαν F-16 και δε γνωρίζουμε -εξακριβωμένα- εάν κατόρθωσαν να διαφύγουν εγκαίρως και να μην υποστούν σοβαρές φθορές.

Ακολούθησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο που κάηκαν σχεδόν 1 εκατομμύριο στρέμματα δάσους που έσβηναν μόνο όταν έφταναν σε θάλασσα και βράχια, όταν δεν υπήρχε ποια άλλη καύσιμη ύλη. Δυστυχώς, υπήρξαν μαρτυρίες ότι φωτιές πέρασαν και από στρατόπεδα της περιοχής. Εξάλλου, δεν πρέπει να εκφεύγει της προσοχής μας ότι μετά την αποψίλωση του Έβρου χάθηκε και το φυσικό προκάλυμμα άμυνας της Ελλάδας, κάνοντας εμφανή όλα τα στρατόπεδα, τις εγκαταστάσεις και τις κρίσιμες εθνικά υποδομές και έγινε πιο εύκολη η στρατιωτική προσβολή τους, καθώς και η προέλαση εχθρικών χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή.

Τη σκυτάλη των ιλαροτραγικών καταστάσεων πήρε η πλημμυρισμένη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο συνεπεία της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε τη Μαγνησία και Θεσσαλία, με ρεπορτάζ και αντίστοιχες φωτογραφίες να βγαίνουν στη δημοσιότητα και να απεικονίζουν πανάκριβα ελικόπτερα που πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι να είναι βυθισμένα στα λασπόνερα. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε τότε ανακοίνωσή του ανέφερε -ψευδώς- ότι τα εικονιζόμενα ελικόπτερα δεν ήταν επιχειρησιακά και τόνιζε ότι το σύνολο των ελικοπτέρων που στάθμευαν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου Βόλου, είχαν μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Τους ανωτέρω ισχυρισμούς του ΓΕΣ διέψευσε πρόσφατο δημοσίευμα γνωστής ιστοσελίδας του χώρου που μετέφερε πληροφορίες για ελικόπτερα του Στεφανοβικείου που ήταν βυθισμένα στη λίμνη Κάρλα (!) και ανασύρθηκαν μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, δύτες βούτηξαν στα νερά της λίμνης και τοποθέτησαν μεγάλα μπαλόνια κάτω από τα ελικόπτερα, όπως γίνεται και σε περιπτώσεις ναυαγίων, ώστε να τα σηκώσουν στην επιφάνεια και να τα παραλάβει γερανός. Μάλιστα όπως αναφέρεται, αμέσως μετά την ανάσυρση κάθε ελικοπτέρου σβήνεται ο αριθμός του ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο και στη συνέχεια καλύπτεται με ειδικό κάλυμμα για να γίνει η μεταφορά στο 304 ΠΕΒ. Εκεί θα αφήσουν τα ελικόπτερα να στεγνώσουν και εν συνεχεία θα τα καθαρίσουν από τις λάσπες ώστε να κάνουν μελλοντικά δοκιμές στα συστήματά τους και να δουν εάν είναι λειτουργικά ή εάν χάθηκαν για πάντα..

Βέβαια, αποκορύφωμα των εγκληματικών παραλείψεων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας ήταν η 19μελής ελληνική ανθρωπιστική-στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη που αναχώρησε οδικώς από τη Βεγγάζη για τη Ντέρνα σαν να πήγαινε σχολική εκδρομή. Τους έστειλαν κυριολεκτικά ως αμνούς επί σφαγή στο στόμα του λύκου, απροστάτευτους χωρίς τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται σε μια περιοχή που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο.

Σχετικά με την ελληνική τραγωδία στη Λιβύη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5 ανθρώπων -3 στρατιωτικοί και 2 πολίτες- και τον τραυματισμό 13 μελών της αποστολής, υπάρχουν αποκαλυπτικές πληροφορίες ότι κάποια από τα στοιχεία που διαρρέονται σε σχέση με το τραγικό συμβάν από την κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ είναι ψευδή και ότι στήθηκε ένας μηχανισμός παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

The post Η αλήθεια «πνίγηκε» στο Στεφανοβίκειο! appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα