Η Αμερική ετοιμάζεται για τον κυβερνο-πόλεμο

17:34 6/9/2012 - Πηγή: Antinews

Στις 27 Σεπτεμβρίου, το πρακτορείο DARPA θα πραγματοποιήσει το εργαστήριο Plan X  για τα σχέδια ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την υποδομή το κυβερνο-πολέμου. Η ημερίδα αποτελείται από μια γενική σύνοδο πρόσβασης για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους συμβαλλόμενους, μαζί με μια μυστική εκκαθάριση και συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών για να καταρτιστεί ένας οδικός χάρτης για το μέλλον των αμερικανικών δυνάμεων κυβερνο-πολέμου. Μπορεί ο επόμενος μεγάλος ιός να μην παρουσιαστεί στο εργαστήριο του Plan X, θα γίνουν όμως προτάσεις για τα σχέδια ανάπτυξης του κυβερνο-στρατού του

Υπουργείου Άμυνας (και των «γλυκών» κυβερνητικών συμβολαίων που τα συνοδεύουν). Σύμφωνα με την Ellen Nakashima της Washington Post, το Plan X έχει λάβει χρηματοδότηση 110 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ένα έγγραφο της DARPA αναφέρει ότι το Plan X «θα δημιουργήσει επαναστατικές τεχνολογίες για την κατανόηση, το σχεδιασμό και τη διαχείριση του κυβερνο-πολέμου σε πραγματικό χρόνο, σε μεγάλη κλίμακα και δυναμικά περιβάλλοντα δικτύου» και «θα διενεργήσει έρευνα για τη φύση του κυβερνο-πολέμου, ενώ θα στηρίξει την ανάπτυξη θεμελιωδών στρατηγικών και τακτικών που απαιτούνται για να κυριαρχήσει κάποιος στην μάχη του κυβερνοχώρου». Με άλλα λόγια, το Plan X θα δώσει στους ειδήμονες του κυβερνοχώρου στο Πεντάγωνο κορυφαία εργαλεία και τις δυνατότητες έρευνας για τα υψηλής τεχνολογίας «σκουλήκια», το κακό λογισμικό, τον εξοπλισμό παρακολούθησης και την ανάπτυξη δικτύων υποδομών που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της στρατιωτικής ικανότητας από το 2012. Το DARPA, όμως, αναφέρει ρητά ότι το Plan X δεν θα χρηματοδοτήσει την έρευνα και την ανάπτυξη κυβερνο- όπλων ή την ανάλυση αδυναμίας.

Το Plan X θα αναπτύξει μια σειρά από φουτουριστικά εργαλεία για το Πεντάγωνο και για χρήση σε κυβερνο-πόλεμο. Το DARPA έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς την ανάπτυξη της συνήθειας, τα ασφαλή λειτουργικά συστήματα και τις πλατφόρμες για χρήση σε «εχθρικά περιβάλλοντα δικτύου». Σύμφωνα με το έγγραφο, τα ασφαλή λειτουργικά συστήματα χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα στην παρακολούθηση καταστροφών σε μάχες, στην επικοινωνία, στην ανάπτυξη όπλων και στην προσαρμοστική άμυνα. Κι ενώ ο οργανισμός εξήγησε ότι το Plan X δεν θα χρηματοδοτήσει την έρευνα και ανάπτυξη των κυβερνο- όπλων, μια άλλη περιοχή ανάπτυξης είναι η ανάπτυξη σεναρίου για επιχειρήσεις κυβερνο-πολέμου, που θα αυτοματοποιήσουν εν μέρει αποτελεσματικά τις ασκήσεις κυβερνο-πολέμου. Το DARPA παρομοιάζει τα σενάρια της αποστολής, η οποία θα εποπτεύεται από ανθρώπους, με την «λειτουργία αυτόματου πιλότου σε σύγχρονα αεροσκάφη».
Η πιο ενδιαφέρουσα ιδέα, όμως, είναι η δημιουργία τεράστιων οπτικών χαρτών για κυβερνο-πολέμους. Το  DARPA χρειάζεται βοήθεια για την ανάπτυξη οπτικών, διαισθητικών προβολών μεγάλης κλίμακας στον κυβερνοχώρο, για επίγνωση της κατάστασης σε παιχνίδια πολέμου. Εάν το Plan X λειτουργήσει με επιτυχία, το Πεντάγωνο θα έχει έναν περιεκτικό οπτικό χάρτη με μεγάλα τμήματα του Διαδικτύ

Keywords
Τυχαία Θέματα