Η ηθική της Αριστεράς αξίζει μόνο 200.000 ευρώ;

Η αποκάλυψη ότι η μητέρα της κ.Βαλαβάνη ομολόγησε πως αυτή πήγε και πήρε τα 200.000 ευρώ από την τράπεζα του Ηρακλείου δεν είναι μια απλή υπόθεση και δεν πρέπει να περάσει έτσι απλά. Αντιθέτως θα μπορούσε να προκύψει ακόμη και εισαγγελική έρευνα.

Να θυμίσουμε ότι όταν ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στο φως το σκάνδαλο η πρώην αναπληρώτρια δήλωνε ότι είναι πόλεμος λάσπης και συκοφαντίες. Σύμφωνα με την Αρτεμις

Βαλαβάνη: «Τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ρευστοποίησε μια προθεσμιακή κατάθεση ύψους 95.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό προήλθε από λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα, στο ίδιο υποκατάστημα της ΕτΕ στο Ηράκλειο.

Η κυρία Νάντια Βαλαβάνη, ακόμα και με ανακοίνωση που εξέδωσε αρχικώς, απέφευγε επιμελώς να μιλά για την υπόθεση, για την οποία βοούσε όλη η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ είχε δηλώσει ότι η ίδια δεν σήκωσε ούτε 1 ευρώ, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στη μητέρα της. Για να δηλώσει στη συνέχεια, ότι η μητέρα της διαχειρίζεται μόνη της τα οικονομικά της και ότι δεν είχε και δεν έχει οποιαδήποτε ανάμιξη σ’ αυτά.

Το ερώτημα είναι ποιος ενημέρωσε την μητέρα της υπουργού και «σήκωσε» τις… οικονομίες μιας ζωής; Είναι νόμιμο αλλά είναι ηθικό; Μήπως πρέπει κάποιος να παρέμβει; Η κ. Βαλαβάνη που παραιτήθηκε από υπουργός δήθεν γιατί διαφωνούσε με το Μνημόνιο μήπως το έκανε γιατί ήξερε ότι θα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο; Η ίδια,βέβαια,διαρρηγνύει τα ιμάτιά της επιμένοντας ότι παραιτήθηκε για λόγους πολιτικούς και κάνει λόγο για επιχείρηση δαιμονοποίησης της στάσης κυβερνητικών βουλευτών, που καταψήφισαν τη μνημονιακή συμφωνία.

Η υπόθεση είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η πρώτη φορά αριστερά έχει και «μαύρες σελίδες» στην αδιάφθορη πορεία της. Για παράδειγμα τι γίνεται με τους πλούσιους βουλευτές που έχουν όλη την περιουσία τους στο εξωτερικό; Ή τι γίνεται με εκείνο το συνεχές ασανσέρ του Χρηματιστηρίου πριν τα capital controls; Κάποιος δεν πρέπει να ερευνήσει πόσο… τίμιοι και ηθικοί είναι;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αριστεράς, 200 000,aristeras, 200 000